Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sadettin Hülagü açıklama yaptı: Bu dev konut sıradan lojmanmış!

Kocaeli Üniversitesi eski Rektörü Sadettin Hülagü’nün, Hereke MYO yanında bulunan, bugüne kadar da rektörler tarafından kullanılan konuttan görevini bırakmasının üzerinden 5 ay geçmesine rağmen ayrılamaması gündem olmuştu. Prof. Dr. Hülagü, bu dev konutun lojman olduğunu iddia etti ve faturalarını kendisinin ödediğini söyledi

Kocaeli Üniversitesi eski Rektörü
SEBO İMZA

Kocaeli Üniversitesi eski Rektörü Sadettin Hülagü, Hereke MYO yanında bulunan ve bugüne kadar rektörler tarafından kullanılan dev konutu kullanmaya devam ediyor. Bu konuyla gündeme gelen Hülagü, konuttan çektiği fotoğrafların haber olması üzerine o paylaşımlarını silmişti. Hülagü bir açıklama yayımladı. Hülagü’nün açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Kocaeli Üniversitesi’nin Kocaeli ili, Hereke İlçesinde bulunan lojman niteliğindeki taşınmazı, Üniversitede rektörlük makamında bulunan mevcut rektörün konutu değildir. Bahsi geçen lojman, öğretim üyesi olarak kullanabilmesi amacıyla (Kirası, Elektrik, Su, Doğalgaz vb. Giderler tarafımdan karşılanmakta olup) tarafıma tahsis edilmiş bulunmaktadır.

MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİ İÇİN İSTİFA…

Nasıl ki her kamu kurumunda konut olarak tahsis edilen taşınmazlarda konaklayan personelin görev süresi biter bitmez hemen ertesi günü taşınmazdan ayrılması söz konusu değilse Hereke ilçesinde bulunan lojmanda da aynı durum söz konusudur. Hakkımız ilgili yasal mevzuatlarla tanınmıştır. Kaldı ki milletvekilliği seçimleri için istifa etmiş kamu görevlilerinde ise (ki süreçte henüz devam etmektedir) durum normalden daha da farklıdır.

“YASAL SÜRE İÇERİSİNDE AYRILACAĞIZ”

Yasal süresi içerisinde söz konusu lojmandan ayrılacağız. Şahsımı, devletin malına göz diken, yetim hakkına el uzatan biri gibi gösteren bu yalan beyan ve algı yaratan kirli zihniyetleri kınıyorum. İlgili bu yalan beyanları yapanlar hakkında yasal işlemler yapılacaktır.”

SIRADAN BİR LOJMAN DEĞİL TEK AİLE KALABİLİYOR

Hereke Meslek Yüksek Okulu yanında bulunan bu konutun, rektör olarak görev yapanlara tahsis edildiği herkes tarafından biliniyor ve burası “Rektörlük Konutu” olarak adlandırılıyor. Sıradan bir lojman olmayan, büyük bir araziye kurulu olan ve sadece bir aileye tahsis edilen bu konutla ilgili Hülagü’nün açıklaması tatmin edici bulunmadı.

İŞTE O PAYLAŞIM: