Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Safiport’un kimyasal tankları için söz bakanlıkta!

Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi’nin Derince Limanı’nda kapasite artırımını kapsayan proje, inceleme ve değerlendirme için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda. Projenin ÇED toplantısı olaylı geçmiş, toplantı yaptırılmamış ama ÇED’in tamamlandığı raporu tutulmuştu.

Safi Derince Uluslararası Liman

SEBO İMZASafi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi Kocaeli Derince Şubesi tarafından, Kocaeli İli, Derince İlçesi, Deniz Mah., Limanyolu Cad., Derince Liman İşletmesi Sitesi No:21 Mevkii adresinde Rıhtım, Dip Tarama, Granüler ve Kimyasal Depolama Tankı İlavesi projesinin yapılması planlanıyor. Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) toplantısı 14 Nisan’da Yelken Kafe’de halkın tepkisiyle olaylı geçmişti.

İKİ FARKLI TUTANAK TUTULMUŞTU

Toplantı öncesi gerginlik yaşanmış ve polis, olay büyümeden toplantıya müdahale etmişti. Toplantı komisyonu tarafından “Halk bilgilendirme hakkını kullanmamıştır” tutanağı tutuldu. Toplantı komisyonu, “Toplantı başladı, halk bilgilendirme hakkını kullanmadı” ifadelerini tutanağa yazdığı için katılımcılar bu tutanağa şerh koydu ve yeni bir tutanak tuttu. Daha sonra ÇED’in yapıldığı kararı alındı ve süreç bir sonraki aşamaya geçti.

BAKANLIK İNCELEME VE DEĞERLENDİRME YAPACAK

Safiport tarafından yapılması planlanan 431 milyon lira bedelli Rıhtım, Dip Tarama, Granüler ve Kimyasal Depolama Tankı İlavesi Projesi için söz artık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nda. Bakanlığı ÇED raporu sunuldu. Süreçte inceleme ve değerlendirme aşamasına gelindi. Bakanlık yetkilileri, Safiport’un kapasite artışını onaylayacak. Kocaeli’de halka rağmen bir sanayi tesisi kapasite artışı hakkını kazanacak.

PROJE KAPSAMINDA NE YAPILACAK?

Söz konusu proje kapsamında E-rıhtım önündeki 3 adet dolfenin açısının değiştirilerek E-rıhtım alanından 1473 metrekarelik alan iptal edilecek. Toplamda 7 adet dolfen ile 15 bin 389 metrekarelik rıhtım alanın yapılması, 890 bin 850 metreküp dip tarama faaliyetlerinin yapılması, toplamda 10 adet 86 bin 570 metreküp hacme sahip granüler depolama tankı (kimyasal madde içermeyen sadece hububat depolanması (tahıl, arpa vs.) amaçlı) ilavesi, toplamda 81 adet 133 bin 900 metreküp hacme sahip kimyasal depolama tankı ilavesi (sıvı kimyasallar) yapılmasının planlandığı bilgisi yayınlanan dosyada yer aldı.

PROJE SAFIPORT

Safiport’un kimyasal tanklarına vatandaştan onay çıkmadı!