Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Safiport’un kimyasal tanklarına vatandaştan onay çıkmadı!

Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi’nin Derince Limanı’nda kapasite artırımını kapsayan ÇED toplantısı (Çevre Etki Değerlendirme) vatandaşların tepkisi nedeniyle yapılamadı!

Safi Derince Uluslararası Liman

Sebahattin AydınSafi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği Anonim Şirketi Kocaeli Derince Şubesi tarafından, Kocaeli İli, Derince İlçesi, Deniz Mah., Limanyolu Cad., Derince Liman İşletmesi Sitesi No:21 Mevkii adresinde Rıhtım, Dip Tarama, Granüler ve Kimyasal Depolama Tankı İlavesi projesinin yapılması planlanıyor.

HALK KATILIMI

Söz konusu proje için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince bugün Yelken Kafe Restaurant Düğün Salonu’nda halkın bilgilendirilmesi toplantısı yapılacaktı. Ancak tepkiler nedeniyle komisyon toplanamadı ve toplantı yaptırılmadı.

GERGİNLİK ÇIKTI POLİS MÜDAHALE ETTİ

Toplantıya HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP Derince İlçe Örgütü, CHP İl Kadın Kolları Örgütü ve çok sayıda çevre sever katıldı. Safiport’un ise işçileri toplantıya getirdiği görüldü. Toplantı öncesi gerginlik yaşandı ve polis olay büyümeden toplantıya müdahale etti. Toplantı komisyonu, “Halk bilgilendirme hakkını kullanmamıştır” tutanağı tutuldu.

TUTANAĞA ŞERH

Toplantı komisyonu, “Halk bilgilendirme hakkını kullanmamıştır” tutanağı tutuldu. Toplantı komisyonu, “Toplantı başladı, halk bilgilendirme hakkını kullanmadı” ifadelerini tutanağa yazdığı için katılımcılar bu tutanağa şerh koydu ve yeni bir tutanak tuttu.