Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sedaş işçisini düşünmedi, yüzde 64 imzalanacak

Türkiye’nin en büyük elektrik dağıtım şirketlerinden birisi olan Sakarya Elektrik Dağıtım Şirketi (SEDAŞ) ile Tes-İş Sendikası arasındaki 6 aydır görüşülen toplu iş sözleşmeleri sonuçlandı. Sedaş’ın işçilerini 6 aydır oyaladığı görüşmeye, Tes-İş Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu da katıldı ve yüzde 64 oranında zam alındı.

Türkiye’nin en büyük elektrik

ugur 1SEDAŞ ile Tes-İş Sendikası 6 aydır toplu iş sözleşmesi görüşmelerini sürdürüyordu, görüşmeler sonucunda anlaşma uzun süre sağlanamıyordu en son Kocaeli’de Genel Başkan İrfan Kabaloğlu Pazartesi SEDAŞ Genel Merkezi’ne kamp kurdu. Pazartesi, Salı ve Çarşamba günleri toplu iş sözleşmeleri görüşmelerini sürdüren Kabaloğlu sonunda yüzde 58-64’lük bir zam oranına çıkarmayı başardı.

RİSK GRUBUNDAKİLERE YÜZDE 4

Sedaş ile Tes-İş arasında yapılan görüşmelerde zam oranın yanı sıra risk grubunda çalışan işçiler için de yüzde 4 oranında bir artış ve daha önce SEDAŞ sözleşmelerinde yer almayan çok sayıda sosyal hakkın kazanıldığı öğrenildi.

“ELİMİZDE YÜZDE 58-64 ARASINDA ZAM ORANI VAR”

Bağımsız Kocaeli’ye konuşan Tes-İş Sendikası Genel Başkanı İrfan Kabaloğlu; “6 aylık bir süreci tamamlamak üzereyiz biz sözleşmeyi bu aşamaya kadar getirdik. Şu anda yüzde 58 ile yüzde 64 arasında bir zam oranı var elimizde. Sendika yöneticisi arkadaşlarımız zam oranı ile ilgili işçilerimize gerekli bilgilendirmeleri yapıyor. İşçilerimiz kabul ederse sözleşme imzalanacak. Eğer kabul edilmezse bizim iş kolumuz özel bir iş kolu biz greve çıkamıyoruz, herhangi bir eylem yapamıyoruz. Sözleşme Yüksek Hakem Heyeti’ne gidiyor ve Yüksek Hakem Heyeti bizim önümüze imzalanmış hazır bir sözleşme getirtiyor.

HAKEM HEYETİNİN ZAM ORANINI YÜZDE 30 ÖNGÖRÜYORUZ

Eğer sözleşme Yüksek Hakem Heyetine giderse yüzde 30 oranında bir zam alacağımızı ön görüyoruz yüzde 64 bu rakamın yanında çok iyi bir rakam. Tabii ki piyasa koşullarına göre düşük ancak ilerleyen süreçlerde daha iyilerini başaracağımıza inanıyoruz.

SEDAŞ EN İYİ ŞARTLARA SAHİP KURUM

Sedaş şu anda Türkiye’deki elektrik dağıtım şirketleri arasında işçilerin çalışma şartlarında en iyi şartlara sahip kurum diyebiliriz. Bunu Tes-İş’in yıllardır süren örgütlü mücadelesine borçluyuz. Ben bu süreçte emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum hepsinin emeğine sağlık sözleşme önümüzdeki günlerde işçi arkadaşlarımızın tamamı bilgilendirilip onayladıktan sonra imzalanacak.”

tesis

TES İŞ GENEL BAŞKANI İRFAN KABALOĞLU