Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Selman Yıldırım’dan corona açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit İlçe eski başkanı olan Selman Yıldırım, başkanlığı boyunca yaptığı detaylı çalışmalarla adından sıkça söz ettirmişti. Anket ve benzeri siyasi çalışmalarla önemli sonuçlar elde eden Selman Yıldırım bugün corona virüsü dolayısıyla yaptığı yeni bir çalışmayı paylaştı. Sosyal medya sitesi Facebook üzerinden geniş bir açıklama yaplaşan Selman Yıldırım Kocaeli’de yaşanan sıkıntılardan bahsetti.

UYUM ADINA TEK BİR KARE YOK

Yıldırım’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Hiç kimse iktidarı muhalefeti 10 milyona yaklaşan covid-19 mağdurlarına yardım konusunda sözden başka hiçbir şey yapılmamaktadır. Ankara, İstanbul, İzmir, Aydın, Adana, Antalya ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri hariç. Bütün engellemelere rağmen bu uyumsuzluk durumu maalesef Kocaeli’nde de en üst seviyededir. Birkaç pandemi toplantısı hariç kamuoyuna ortak akıl birliktelik ve uyum adına bir tek kare fotoğraf bile yer almamaktadır. İktidarı, muhalefeti salgın öncesi ihtiyaçlı ailelere yardım etmek için yarışıyorlar.”

KOCAELİLİ ESNAF NE OLACAK

Kocaelili esnafa sahip çıkılmasını gerektiğini belirten Selman Yıldırım, “Kocaeli esnaf odaları birliğine [vurguluContent color=”Red” text=”kayıtlı tam 37.263 kayıtlı esnafımız var.”]En az 15 bin kayıtsız esnafımız var. Esnaflarımızın neredeyse tamamı kapılarına kilit vurdu. Bu kadar esnaf nasıl kira ödeyecek, nasıl vergi ödeyecek, nasıl kredisini geri ödeyecek evine nasıl ekmek götürecek, tıp virüse çözüm üretince esnafın bu sorunlarına nasıl çözüm üretilecek” dedi. CHP’li Yıldırım, virüs sonrasında sıkıntıların daha da artacağını belirterek, küresel bir kışın geldiğini ifade etti.

ÇALIŞANLAR İŞSİZ KALACAK

Virüs nedeniyle yaşanacak sorunlara dikkat çeken Yıldırım, “Yine Kocaeli’de 1890 avukat, 1120 mimar, 6983 makine mühendisi, 1900 doktor, 3900 elektrik mühendisi, 850 çevre mühendisi, 400 jeojizik mühendisi ve 1853 muhasebeci ve mali müşavir meslek sahibi yurttaşlarımız var. Adliyeler kapalı avukatlar iş yapamıyor, inşaat sektörü durdu mimarlar ve mühendisler iş yapamıyor ticaret tükendi muhasebeciler işlem yapamıyor, gazeteler zor durumda yakında neredeyse yazılı basında çalışanların yğzde 70’i işsiz kalacak, ürettikleri ürünlere pazar bulamayan fabrikalar önce işçi çıkaracak sonra yavaş yavaş fabrikalar kapanacak” ifadelerini kullandı.

Selman Yıldırım Mehmet Ümit Küçükkaya

CHP İzmit İlçe eski başkanı Selman Yıldırım’ın açıklamasının tam hali şöyle;

Bütün dünyayı saran covid-19 salgınında bilim adamlarının ve kamu yöneticilerinin evde kal çağrılarına uyarak ben ve ailem bugün 32. Gündür evden dışarı çıkmıyoruz. Allaha şükür ailemde ve yakınlarımda covid-19 ile ilgili hiç bilirti yoktur.

Evde kaldığım süre içerisinde bilim adamlarından özellikle enfeksiyon hastalıkları ve hemotoloji uzmanlarından dinlediklerimizle herkesin covid-19 uzmanı olduğunu tahmin ediyorum. Küresel bu salgının insan üzerinde sadece enfeksiyon hastalık olarak iz bırakmayacağını, kısa orta ve uzun vadede insanlık üzerinde ekonomik olarak, psikolojik olarak ve sosyal olarak derin izler bırakacağını düşünüyorum.

Özellikle evde kaldığım süre içerisinde toplum bilimci Prof. Meral Çelen, Prof. Kemal Sayar, Dr. Gülcan Özer, Prof. Mehmet Öz ve Prof. Luç Montagnier’ın yayınlarını yazılarını mülakatlarını takip ettim.

Aynı şekilde sosyal medya üzerinden küresel salgının Türkiye ve Dünya ekonomisine etkilerini Prof. Özgür Demirtaş’ı, iletişim ve gelecek konusunda Abdullah Çiftçi’yi takıp ettiM. Bunun yanında bir çok yayın ve makale okudum. Covid-19 teşhisi konulan ve tedavilerinde sonra iyileşen insanlarla yapılan mülakatları okudum. Yüzlerce konu başlığında aynı noktada buluştuklarını tesbit ettim.
[colorContent color=”Red” text=”1.İnsanların bu sınavdan çok şey öğrenerek çıkacakları 2. Çok kıymet bilecekleri, ailesine ve yakınlara önem verecekleri, ailelerini ve yakınlarını daha çok sevecekleri, daha fazla zaman ayıracakları, daha çok affedici olacakları, daha az üzülmeyi öğrenmemiz gerektiği 3. Fani olduğumuzu, insan olduğumuzun, kalp kırdığımızın, sürekli kendimize torpil yaptığımızı, doğanın adaletli olduğunu, kendimizi ve hayatı yeniden okumamız gerektiğini 4. dünün derdinin bugünün önemsizi olduğu, dünyanın küçük bir köy olduğunu birlikte uyumlu yaşamayı öğrenmemiz gerektiğini 5.Tıbben covid-19 virüsüne yakın zamanda çözüm üretileceğini 6.İnsanların (başta siyasiler) mutlaka ve mutlaka egolarından vazgeçmeleri gerektiğini ifade ediyorlar.”]
Diğer tarafta 31 Aralık 2019 tarihinde ÇİN’in Wuhan kentinde tesbit edilen covid-19 virüsü hakkında bizim siyasilerimiz, siyasi parti liderleri sivil toplum örgütlerimiz ile dünya devletleri siyasi liderler parlamentolar, sivil toplum örgütleri nasıl çalışıyorlar, nasıl önlemler alıyorlar. Bu konuda evde kal süresince gözlemlerimi paylaşmak istiyorum.
Birleşmiş milletler teşkilatı Küresel pandemi süresince bütün dünya milletlerine bir çağrı yaparak Küresel barış konusunda bir imza kampanyası başlatmıştır.
Amerikada iktidarda olan cumhuriyetçiler ile muhalefetteki demokratlar hem senatoda hemde temsilciler meclisinde küresel salgın konusunda ortak kararlar alıyorlar.
Avrupa birliği salgının başlangıcında hata yaptığını özür dileyerek açıklamış ve salgına karşı ortak mücadele için hazır olduklarını açıklamışlardır.
Almanya nerdeyse bütün siyasi partilerle kurmuş olduğu büyük koalisyonla yönetiyor süreci.
Dünyadaki neredeyse bütün hükümet başkanları veya devlet başkanları Muhalefet siyasi partileri ve sivil toplum örgütlerini sürecin içine katıyorlar. Her kesimi sürece kattıkları için küresel salgında daha az hasarla atlatmak için çok yüksek oranda bütçe ayırdıklarını açıkladılar. Gayri safi milli hasıladan yüzde 10’dan fazla bütçe ayırarak ne kadar önemsediklerini göstermiş oldular. Ülkemizin küresel salgın için gayri safi milli hasıladan ayırdığı pay sadece yüzde 2’dir.
Bizdeki durum maalesef hiç iç açıcı değil. Covid-19 vakası Ülkemizde ilk göründüğü günden bugüne kadar Cumhurbaşkanı bir kere dahi siyasi parti temsilcilerini bir araya getirmedi. Ne hükümetin çalışmalarına yönelik bilgi verdi nede siyasi partilerin görüşlerini dinleme gayretinde oldu. Böylesine olağanüstü durumlarda bile ortak akıl yürütme uyumlu çalışma adına bir adım dahi atılmamıştır.
Yaklaşık 40 gündür koordinasyon eksikliğinden dolayı Devletin kurumları dahil herkes küresel salgın öncesi ihtiyaçlı ailelere yardım etmek için yarışıyor. Tabiki yardım alacaklar ama , covid-19 den sonra mağdurlarımız ne olacak. Hiç kimse iktidarı muhalefeti 10 milyona yaklaşan covid-19 mağdurlarına yardım konusunda sözden başka hiçbir şey yapılmamaktadır. Ankara, İstanbul, İzmir, Aydın, Adana, Antalya ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri hariç. Bütün engellemelere rağmen
Bu uyumsuzluk durumu maalesef Kocaeli’nde de en üst seviyededir. Birkaç pandemi toplantısı hariç kamuoyuna ortak akıl birliktelik ve uyum adına bir tek kare fotoğraf bile yer almamaktadır. İktidarı, mühalefet’i salgın öncesi ihtiyaçlı ailelere yardım etmek için yarışıyorlar.
[colorContent color=”Blue” text=”Kocaeli esnaf odaları birliğine kayıtlı tam 37.263 kayıtlı esnafımız var. En az 15 bin kayıtsız esnafımız var. Esnaflarımızın neredeyse tamamı kapılarına kilit vurdu. Bu kadar esnaf nasıl kira ödeyecek, nasıl vergi ödeyecek, nasıl kredisini geri ödeyecek evine nasıl ekmek götürecek, tıp virüse çözüm üretince esnafın bu sorunlarına nasıl çözüm üretilecek.”]
Yine Kocaeli’nde 1890 avukat, 1120 mimar, 6983 makine mühendisi, 1900 doktor, 3900 elektrik mühendisi, 850 çevre mühendisi, 400 jeojizik mühendisi ve 1853 muhasebeci ve mali müşavir meslek sahibi yurttaşlarımız var. Adliyeler kapalı avukatlar iş yapamıyor, inşaat sektörü durdu mimarlar ve mühendisler iş yapamıyor ticaret tükendi muhasebeciler işlem yapamıyor, gazeteler zor durumda yakında neredeyse yazılı basında çalışanların %70 i işsiz kalacak, ürettikleri ürünlere Pazar bulamayan fabrikalar önce işçi çıkaracak sonra yavaş yavaş fabrikalar kapanacak.
Ülkemizi, hepimizi yakın zamanda ekonomik olarak kış değil, kara kış değil Küresel kış beklemektedir. Bu kürsel ekonomik kışa iktidarıyla muhalefetiyle toplumun her kesimi ile ortak mücadele etmesek korkuyorum işimiz zor. Bu kutuplaşma bu ayrışma bitmelidir.
İçinde bulunduğumuz durumdan seçim akşamları televizyonlarda yayınlanan illere göre siyasi haritadaki görülen farklı farklı renkli siyasi haritadan çıkamayız. Memleketin içinde bulunduğu durumu dikkate alarak mücadelemizi amasız fakatsız tek renkle etmeliyiz.
Tamam herkesin özellikle siyasilerin egosu yüksek, ama şöyle bir baktığımızda Amerika’dan daha büyük ego mu vardı bu dünyada. Herkesi yönetiyordu, atıyordu, kesiyordu işgal ediyordu. Bakın bir virüs ne hale getirdi. Yani hiçbir ego şu anda dünyada yaşananlardan önemli değildir.
Özellikle siyasi parti liderleri egolarını bir tarafa bırakarak hem dünyanın hem de ülkemizin içinde bulunduğu durumu ortak akla yönetmelidirler.Halkımızın istediği tabloyu önceki dönem siyasilerin görselleri ile anlatmak istedim
son olarak 32 günlük evdekal süresince izlemekten keyif aldığım birkaç belgesel film tavsiye edeceğim.
1. Şifa 2. Human 3. Ghandi 4. Gezegenimiz