Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Seymen’e milyonluk ranta onay! CHP’liler şerh koydu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’li Seymen ailesine ait olan Yahya Kaptan’daki Seymen Koleji arazisinin imar planlarını değiştirmek istedi. Madde, AK Parti grubunun oyuyla kabul edildi. Millet İttifakı grubu maddeye şerh koydu. AK Parti’lilerin oyuyla madde kabul edildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde

AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, CHP’li Seymen ailesine ait olan Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan Seymen Koleji arazisinin imar planlarını değiştirmek istiyor. Yeni planlarda 24 dönüm arazinin 11.5 dönümü otel ve AVM, 9.5 dönümü ise özel hastane olacak. Emsaller 2 ile 3 kat artacak. Bölgede 6 ve 8 katlı binalar inşa edilebilecek. Seymen Koleji ise kapanacak.

CHP’LİLER KABUL ETMEDİ

Bugün gerçekleştirilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nde komisyon raporu oylandı. Madde, CHP’lilerin şerh koymasına rağmen AK Parti’lilerin oylarıyla kabul edildi. CHP’li ailenin rantını CHP’liler reddetmiş, AK Partililer onaylamış oldu.

“KİŞİ YARARI LEHİNE KARAR BOZULUYOR”

CHP’li Meclis Üyesi Orhan Tanış, maddeyle ilgili şunları söyledi: “Parselin kuzeyindeki kısım turizm ticaret alanı. Altında 9 bin metrekarelik kısmı özel sağlık alanı. Plan alanı tadilatı teklifi bu. Bu teklif ile bölge planlarında sosyal donatı plan hesaplarına girmiş olan özel eğitim sosyal alanı kaldırılamakta ve sosyal donatı tesisi kararı bozulmakta. Kişi yararı lehine bozulmakta. Söz konusu alan eğitim tesisi. İlgili kurum, valilik ve il milli eğitim müdürlüğü. il Milli Eğitim bir rapor hazırlamış. Uygun bulmamış. Kocaeli Valiliği, bu sefer okul binasına emsal nitelikte yeni bir bina yapılmasına binaen yapılır demiştir. İlk görüş sert. İkinci görüş daha uygun bir görüş olmuş. Söz konusu yer eğitim alanından çıkarılıp ticaret ve turizm alanı olursa trafik oluşacaktır. Ulaşım daire ilave trafik yüküne dikkat çekmiştir. Uygun görmemiştir.”

BÜYÜKŞEHİR: SADECE FONKSİYONU DEĞİŞECEK”

Komisyon Başkanı, “Sosyal donatının azalması kamuya ait sosyal donatılar için geçerlidir. Özel hizmet alanından bahsediyoruz. Sadece fonksiyonu değişecek. Bir kısmı sağlık alanı bir kısmı ise kreş eğitimi verilecek. Mevcut alanın büyük kısmı boş. Özel hizmetlerin verildiği alan olduğu için Orhan Bey’in bahsettiği maddeler bunun için gerekli değil” dedi.

Büyükakın Gökmen Mengüç’e ‘Bana sen burası uygun’ dedin dedi. Mengüç, “Mülkiyeti vatandaşa ait. Eski plan kullanım kararına ulaşmak mümkün olamadı ama özel eğitimi gerçekleştirmek için kendi isteğiyle yaptığı alanlar. Biz, milli eğitimin görüşü ile beraber plan değişimine başladık. Milli eğitimin görüşü ile farklı düşünmemize yol açtı. İkinci görüş geldiğinde özel tesis alanı olması, kamuya ait olmaması, kamunun da alamayacak olması gündeme geldi. İkinci görüşü onun üzerine yazdılar. Okul alanıyla alakalı değil. Son yıllarda özel eğitimlerden kaynaklanan sorunlar yaşanıyor. Burada eğitime deam eden öğrencilerin mağduriyetine sebep olmayacak şekilde görüş ürettiler. Vatandaş, ticari bir işletme yapıyor. Özel eğitim alanından çıkıp bölge ile bütünleşecek şekilde bir beis yok” dedi.

BÜYÜKAKIN, GÖKMEN MENGÜÇ’E SORDU

Büyükakın, Mengüç’ün açıklaması üzerine, “Dairenizin görüşü neden olumsuz? Daire sana bağlı değil mi?” ifadelerini kullanarak, “Milli eğitimin ilk görüşüne göre oluşturuldu. İkinci görüşü sorduğumuzda ikinci grup geldiğinde ilk görüşü değiştirmedik. Yaklaşık 3 bin metrekaresi kamuya kazandırılmak üzere plan tadilat oldu. Şu an genel olarak baktığımız zaman görüşümüz uygun. Herhangi bir şekilde uygun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti’li meclis üyelerinin oylarıyla madde kabul edildi.

İLGİLİ HABER İÇİN TIKLAYIN

seymen uydu goruntusu