Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şiddete karşı sıfır tolerans!

Kadına ve çocuğa yönelik şiddet olaylarına dur diyebilmek adına Kocaeli Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı, bir bilgilendirme ve bilinçledirme çalışması başlattı

Kadına ve çocuğa yönelik

Kadına ve çocuğa yönelik şiddet ile aile içi şiddet olaylarının artarak devam ettiği ve olaylarda yükselişin gözlemlendiği günümüzde, şiddete dur diyebilmek için, şiddet mağduru kadınlardansa şiddet uygulayan erkeklerinde bilinçlendirilmesi gerektiğinden yola çıkılarak, Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan 258 mahallede ikamet eden kadın ve erkek vatandaşlarımıza yönelik bir bilgilendirme çalışmasına başladı.

ŞİDDETSİZ YAŞAM ALANI

“KADES Uygulaması”, “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele de Alınan Koruyucu Önlemler” ve “Çocuk İstismarını Önleme” konuları hakkında bilgilendirmek ve bilinçlendirmek amacıyla, Kocaeli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde “Şiddetsiz Yaşam Alanı” projesi hazırlandı.

UZUNTARLA İLAN EDİLDİ

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle, projenin ilk toplantısı Kartepe Uzuntarla mahallesinde yapıldı. Mahallede ikamet eden vatandaşlarında katılımı ile mahalle muhtarlığına asılan afiş ile Uzuntarla mahallesi “Şiddetsiz Yaşam Alanı” olarak ilan edilmiştir.

ŞİDDETE SIFIR TOLERANS

Toplum Destekli Güvenlik Hizmet Modelini benimseyen Kocaeli İl Jandarma Komutanlığı, geçmişte olduğu gibi kadına ve çocuğa yönelik şiddeti önleme konusunda sıfır tolerans ile çalışmalarına devam edecektir.