Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TEİAŞ’ın Kandıra OSB Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesi için halkın katılım toplantısı yapılacak

TEİAŞ’ın 154 kV Kocaeli – Kandıra OSB Elektrik Enerjisi İletim Hattı projesi için halkın katılım toplantısı düzenlenecek. Projenin bedeli 27 milyon 404 bin TL.

TEİAŞ’ın 154 kV Kocaeli
Nazim Ozgun Erbulan 1

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) 154 kV Kandıra Rüzgar Enerji Santrali TM- Kaynarca TM Elektrik Enerjisi İletim Hattı (EEİH) projesini 2020 yılında duyurdu. Proje kapsamında Kandıra Bağırganlı Mahallesi ile Sakarya Kaynarca arasında EEİH projesi kapsamında 25 kilometrelik uzunluk olacağı belirtildi. Projenin amacının “Kandıra Bağırganlı Mahallesi civarında 49 MW kurulu gücündeki Kandıra RES’ de üretilecek elektrik enerjisi Sakarya Kaynarca İlçesinde bulunan Kaynarca Trafo Merkezine aktarılarak Kocaeli ve Sakarya İlleri başta olmak üzere yurt geneline verilmek üzere enterkonnekte sisteme aktarılacaktır” bilgisine yer verdi.

27 MİLYON 404 BİN BEDELLİ PROJE

Projenin bedeli 27 milyon 404 bin 763 TL 47 kuruş olarak belirlenirken proje için ÇED’in olumlu olduğu bakanlık tarafından duyuruldu. 154 kV Kocaeli – Kandıra OSB Elektrik Enerjisi İletim Hattı ile ilgili ÇED raporunda “Proje kapsamında herhangi bir trafo merkezi kurulmayacaktır” ifadesi de yer aldı. Raporda, projenin yaklaşık 20,25 kilometrelik kısmı Kocaeli il sınırında, 4,72 kilometrelik kısmı Sakarya il sınırında kaldığı belirtilirken Kocaeli il sınırında 13 adet durdurucu, 43 adet taşıyıcı, Sakarya il sınırında 2 adet mevcut olmak üzere 4 adet durdurucu, 8 adet taşıyıcı direk dikileceği bilgisi yer aldı.

HALKIN KATILIM TOPLANTISI DÜZENLENECEK

Söz konusu proje hakkında 30 Mart 2023 tarihinde halkın katılım toplantısının düzenleneceği duyuruldu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “ÇED Başvuru dosyasını incelemek isteyenler bakanlık merkezinde veya Kocaeli Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Kocaeli Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünden bilgi alınabilir” ifadelerine yer verildi.

TEIAS