Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TMO’yu halen onarmadılar, tohumlar sürekli dökülüyor!

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TMO silo patlamasından sonrasında herhangi bir onarım çalışması yapılmadığını, tohumların sürekli etrafa saçıldığını söyledi.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili

ugurDEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, TMO silo patlaması sonrasında herhangi bir onarım çalışması yapılmadığını, tohumların sürekli etrafa saçıldığını söyledi. Patlamadan hemen sonra bölgeye giderek inceleme yaptığını ifade eden Gergerlioğlu olayın üstünün kapatılmak istendiğini ancak ısrarlı takip sonucu idari sürecin doğru uygulandığını, yasal sürecin önümüzdeki günlerde başlayacağını açıkladı.

DAVA SÜRECİNİ TAKİP EDECEĞİZ

Ömer Faruk Gergerlioğlu TMO patlaması ve sonrasında yaşananlarla ilgili şöyle konuştu: “TMO’daki patlamayı en başından beri takip ediyorum. A’dan Z’ye ne dediysem o çıktı. İdari olarak neler yapıldı takip ettik. Bir müdürü merkeze çekmişler, bir iki idari atama yapmışlar ama bunun bir de adli durumu var. 2 insan orada hayatını kaybetti. Bir de kamunun çok büyük zararı var. Ne olacak? Bunun hesabını kim verecek? Biz dava sürecini de takip edeceğiz. Bilirkişi raporunu aldım. Bir süre hata açık ortada. Biz daha önce gittiğimizde orada ne olduğunu anlamıştık aslında. Biz her gittiğimizde ardımızdan açıklamalar yaptılar.

Omer Faruk GergerliogluYENİ MÜDÜR İYİ BİRİ

Bilirkişi raporu için baskı yapmasak bu kadar hızlı sürede açıklanmazdı diye düşünüyorum. Toprak Mahsulleri Ofisi takip edilmesi, üzerine gidilmesi gereken bir konuyu. Biz ilk ziyaretimizden sonra orada bir şeylerin üstünün örtülebileceğini fark ettik. Sonrasında yeni müdür geldi. O müdürün ortalığı toplayacağını gördük. İyi bir müdür, beyefendi biriydi. Sağ olsun iyi niyetli, gayretli bir insan. Neyin ne olduğunun herkes farkında.

HALEN ONARIM YOK

Biz TMO’ya çok üzüldük. Hayatını kaybeden arkadaşlarımıza üzüldük. Bugün gitseniz orada çok üzücü bir görüntü var. Patlamanın olduğu yer halen açık. Kuşlar geliyor, torbaları deliyor. Oradan aşağıya buğdaylar dökülüyor. Halen zarar giderilmemiş ve artıyor. 62 bin ton zayiat vardı orada. Milyonlarca liralık bir zarar. Bilirkişi raporunu incelediğinizde görüyorsunuz ki kaza göz göre göre gelmiş. Biz yargı sürecini takip edeceğiz. Bu olayın üstünün kapatılmasına izin vermeyeceğiz.”