Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜPRAŞ işçisi yanlış anlamış!

Okumak ve anlamak çok
ugur

Okumak ve anlamak çok önemli iki kavram.

Maalesef haber konusunda Türk toplumu olarak ne okuyoruz ne de okuduğumuzu anlamaya çalışıyoruz…

Bunun son örneğini dün yaşadık.

Nazım (Nazım Özgün Erbulan) dün Türk İş Marmara Bölge Temsilcisi Adnan Uyar’ın basın açıklamasını haberleştirdi.

Haberin başlığı şöyle; Adnan Uyar “Petrol İş sıkıntıda, 35 bin TL alan şikayet ediyor.”

Haberin içeriğinde ise Adnan Uyar’ın şu ifadeleri yer alıyor: “Türk Metal kavga ediyor mücadele ediyor. Petrol İş de zaten kavga ediyor ne yapsın, bu aralar sıkıntıda. 35 bin TL maaş alan şikayet ediyor ya acayip bir durumdayız. Allah kolaylık versin. Sendikacıların da işi zor gerçekten.”

*

Bu habere gelen yorumları okurken bir kısım yorumcunun gazetemizi hedef aldığını gördüm.

Yine de bütün yorumları yayınladım.

Haberi okumayan, başlığı dahi anlamayan işçi dostlarımız gazetemizi yalan haber yapmakla suçluyorlardı.

Çok üstünde durmadım.

Bugün gazeteye de telefonlar gelmeye başlayınca bir düzeltme gerektiğini anladım.

*

TÜPRAŞ işçisinin 35 bin TL maaş aldığını ifade eden Adnan Uysal’dır.

Bağımsız Kocaeli Gazetesi, sendika yöneticilerinin düşüncelerini işçiler bilsin, anlasın diye bu açıklamaları haberleştirmiştir.

Gazetecinin görevi olanı iletmek, tarihe not düşmektir.

Fakat maalesef zaman zaman küfür edene değil, küfür edeni haber yapana tepki gösteriliyor.

Haberciler hedef alınıyor.

*

Biz Bağımsız Kocaeli Gazetesi olarak kurulduğumuz günden bu yana işçi dostu bir yayın politikası izledik.

Bugünden sonra da bu çizgimizden sapacak değiliz.

TÜPRAŞ işçisi mağdur, TÜPRAŞ işçisi öfkeli.

Onları çok iyi anlıyorum.

Fakat onlar da beni ve bu gazetenin yazdıklarını okumalı ve anlamalı.

Tepkilerini, öfkelerini gazetecilere değil, kendileri için bu yanlış ifadeleri kullanan sendikacılara yöneltmeli.

YORUMLAR

16 adet yorum var

  1. Madem öyle bir tane de Tüpraş çalışanıyla röportaj yapıp onun da söylediklerini yazın tepki gelmese haber öyle kalacaktı bir düzeltme yapılmayacaktı kaldı ki ilk haberi okuyup o şekilde bilip düzeltmeyi görmemiş insanlarda var söz hakkımız var ve biz de derdimizi anlatmak anlaşılmak hakkımızdaki iddiaları cevaplamak isteriz

    1. 35000 maaşı alsın sendika yemin ediyorum azımı açarsam namerdim. Ses çıkartana karşı olurum hatta o kadar.

      1. 35 bin diyen arkadaş Allah’tan korksun esnaf vatandaş eş dost akraba da bu maaaslari aldığımızı sanıyor bu algılar yüzünden ya sen tüpraşta çalışıyorsun sana koymaz diye tabir kullanıyorlar hakkımıza giriyorsunuz Adnan bey lafını bilse konuş…

  2. Adnan Uyar beye sormak isterim, Vakti zamanında İSU da örgütlü olan Hizmet İş sendikasının, Merhum Abdullah Erol ve siyasi kanatla beraber nasıl el çektirildiğini..
    Ve yine sormak isterim Oğlu ve damadının nerede çalıştığını, çalıştıkları bu iş yerlerine nasıl ve ne şekilde girdiklerini..
    Bu bir itham değildir bilakis Adnan Uyar beyefendinin yaptığı gibi bilmeden konuşmaktır (!)
    Bizler Tüpraş çalışanı olarak belirli aşamalardan geçerek işe giriyoruz ve yaptığımız iş ile çalıştığımız kurumun memleketin en büyük sanayi kuruluşu olmasını sağlıyoruz..
    35.000₺ gibi bir maaş hiç almadım alanı da görmedim..
    Adnan Uyar beyin bu açıklaması çok talihsiz olmuş, en kısa sürede bir düzeltme ve özür açıklaması yapacağına inanıyorum..

    1. Haber sadece duyduğunu,konusulani yayinlamaksa eyvallah.Ama dogrulamadan bi kesime karşı algi olusturabilecek bi haberi yapmak gelebilecek tepkiyi de göze almak demektir.Bize sağduyu ile yaklasmayan kendini işçi dostu olarak gormesin.

  3. Tüpraş işçisi mal herşeyi yanlış anlıyor yani öylemi geciceksiniz o işi o zaman gel bana röportaj vereyim bağımsız Kocaeli gazetesi çalışanları 100 bin TL maaş alıyor diye soylim sende bunu yayınla bakım oluyormu insanları zan altında bırakmadan önce araştırın işiniz arastirip haber yapmak olmalı her duyduğumuzu yayinlarsaniz sizden gazeteci filan olmaz!

    1. Sarı sendikanın işçisine düşman Agalariyla röportaj yapınca Böyle gazetecilik çıkıyor piyasaya. İşçi okuduğunu çok iyi anlıyor ama sizde biliyorsunuz bunun büyük bir yalan olduğunu ama malesef bu yalanı yazıyorsunuz.

  4. Gazeteci haberin kaynağını araştırmalı ve doğrulamalı tıklanma uğruna ilgi çekici başlık atayım o adam öyle diyor diye yazı yayınlayayım iyi etkileşim oldu he diyip kenara çekilmekle olmuyor iki reklam alamayacaksınız diye aklınız çıkıyor haberleri yaptırmaları için kaç para bağış kaç tane gazete sattınız ruhunuzla beraber onu da açıkla hele

  5. Haber sadece duyduğunu,konusulani yayinlamaksa eyvallah.Ama dogrulamadan bi kesime karşı algi olusturabilecek bi haberi yapmak gelebilecek tepkiyi de göze almak demektir.Bize sağduyu ile yaklasmayan kendini işçi dostu olarak gormesin.

  6. Benim emeğime göz dikenin allah belasını versin.. 1 ay tek 2 au çift maaş alan senkacı maaşıdır bu işçi bu söylenen rakamın yarısını alıyor..

  7. sayın gazete yönetimi
    Sağdan soldan her duyduğunu haber sayıp bunu paylaşmak mı gazetecilik ? önce bir teyit edersin,somut verilerle haber yaparsın.Birde göya düzeltme yapıp 1600 çalışan yanlış anlamış birtek haberi yapan arkadaş doğru söylüyor öyle mi ? Gerekli düzeltmeyi yapmadığınız sürece hukuki yollara başvuracağımızdan şüpheniz olmasın

  8. Aralıkta 9.000 tl maaş yattı bana, ben koskoca Tüpraş çalışanıyım. Algı yapanları, işçinin üzerinden prim yapanları Allaha havale ediyorum.

  9. Ya Allah askina 35000 tl nerede aliyoruz gelsin gostersin bana ya. Allah rizasi icin yapmayin. Yazik valla yazik.

  10. Ooo zam gelmiş maaşa da benim haberim yok. İşveren servis etmeye almıştık bizim bordroları yine servis etsin.

  11. Temmuz ayı yaklastıkca algılar başlamıs yalan haberler.. o kadar işçinin hakkına girmeye utanmıyormusun adnan

  12. Allahtan korkun iftira atmayın insanlara Adnan uyar efendi çok yalancı ve iftiracı lütfen onun konuşmalarını haber yapmayalım. Eskiden iki memur maaşı alırken şuanda vardiya primi çıkarsan nerdeyse asgari ücrete çalışıyorlar herkes borç ve bataklık içindedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göç İdaresi Başkanlığı Türkiye’deki Suriyelilerin
Sıradaki Haber Kocaeli’deki Suriyeli sayısı kaç oldu?