Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

TÜPRAŞ İzmit işçileri başkandan hesap sormak için şube binasına girdi!

TÜPRAŞ’ta talepleri sürerken sendikanın genel merkezi kararıyla eylemleri bitirilmek istenen TÜPRAŞ işçileri bugün örgütlü olduğu Petrol İş Kocaeli Şube binasına giderek tepkilerini dile getirdi.

TÜPRAŞ’ta talepleri sürerken sendikanın
Nazim Ozgun Erbulan 1

TÜPRAŞ işçilerinin dört rafineride süren ek zam eylemleri, Petrol-İş Genel Merkezinin önceki gün şube başkanlarının toplantıya çağırılmasının ardından yapılan açıklamayla bitirilmek istendi. TÜPRAŞ işçileri, genel merkez ile alınan kararı kabul etmediklerini söyleyerek, eylemlere devam etmek için şubelerinin yanlarında durması gerektiğini belirtti. Eylemlerin bitirilme sürecinde sendika temsilcileri TÜPRAŞ’a gitmediği öne sürüldü. Söz konusu kararın ardından baştemsilciler istifa etti.

ŞUBE BİNASINA GİRDİLER

Alınan kararın ardından TÜPRAŞ işçileri bugün bir araya gelerek Petrol-İş Kocaeli Şube Binası önünde buluştu. Burada kısa bir açıklama yapan işçiler, açıklama sonrasında şube binasına tepkilerini göstermek için gitti. İşçileri Petrol İş Şube Başkanı Nesimi Yetişoğlu karşıladı. Toplantı salonunda yapılan açıklama basına kapatıldı.

“İŞÇİYİ SATMAYACAK SENDİKA YÖNETİCİLERİ İSTİYOR”

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Ek zam talebiyle başlatılan eylemlerin sonucunda hak ettiğini alamayan TÜPRAŞ işçileri, bu eylemi bitirme kararı alan Petrol-iş Genel Merkez ve İzmit, Batman ve Kırıkkale şubelerine çok öfkeliler. Sendikanın danışmadan aldığı bu karar ile TÜPRAŞ işçisine ihanet etmiştir. TÜPRAŞ işçileri bu ihanetin bedeli olarak sorumluları istifaya çağırıyor. Artık o koltuklarda işçinin hakkını, hukukunu savunan, şerefiyle görev yapacak işçiyi satmayacak sendika yöneticileri istiyor.”