Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tüpraş Kocaeli’de yeni tesis yapacak 53 kişi iş sahibi olacak

Tüpraş, Körfez’de alkilasyon tesisi inşa edecek. 9 milyara mal olacak projenin tamamlanması sonrasında 53 kişi de iş sahibi olacak.

Tüpraş, Körfez’de alkilasyon tesisi

Basliksiz 3 1Kocaeli’nin ve Türkiye’nin en büyük firmaları arasında yer alan Tüpraş, Körfez’in Güney Mahallesi bölgesinde kimyasalları birleştirmek için kullanılan alkilasyon tesisi inşa edecek. 9 milyar 118 milyon 611 bin TL’ye mal olacak projenin detayları da belli oldu.

36 AY SÜRECEK

Tüpraş tarafından yapılacak olan alkilasyon projesinde, 1 adet flare, 1 adet 20 bin ton kapasiteli alkilat depolama tankı ve bir adet de 4 bin 950 metreküp kapasiteli propilen depolama tankı kurulacak. İnşaat çalışmalarının 36 ay sürmesi beklenen projede, işletme süresi için de gerekli bakım ve onarım ile modernizasyon çalışmaları gerçekleşecek.

53 PERSONEL İSTİHDAM EDECEK

Körfez’e Tüpraş tarafından yapılacak olan tesisin inşaat aşamasında 1,000 personel çalıştırılacak. Projenin tamamlanıp, hayata geçirilmesinin ardından ise firma tarafından kontrol operatörü, saha operatörleri, baş operatör, işletme ve proses mühendisleri dahil toplam 53 personeli istihdam edecek. Tüpraş 53 kişiyi istihdam ederek, projede günde 59,89 kilogram evsel atık elde edecek.

tesis1