Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tüpraş yangın korkusu!

Tüpraş’ın Yarımca rafinerisinde bu akşam korkutan görüntüler yaşandı. Tüpraş yangın korkusu bacada yaşanan gaz salınımından kaynaklandı.

Tüpraş’ın Yarımca rafinerisinde bu

Kocaeli’nin Körfez ilçesinde Yarımca’da kurulu bulunan Tüpraş zaman zaman vatandaşların korkulu rüyası oluyor. Gerçekleştirdiği gaz salınımları nedeniyle Körfez ilçesinde yaşayan vatandaşları bezdiren Tüpraş göz yaşartan ve genzi yakan koku nedeniyle sık sık şikayetlerin gündemi oluyor. Tüpraş yangın korkusu da vatandaşlar için bir gerçek.

RAFİNERİDE YANGIN ÇIKMIŞTI

1999 yılında meydana gelen Gölcük Depremi’nde Tüpraş Yarımca rafinerisinde yangın çıkmıştı. Günlerce kontrol edilemeyen yangın nedeniyle bölge halkı yüksek kesimleri nakledilmişti. Tüpraş yangın korkusu beraberinde patlama riskini de getirdi. Depremzede vatandaşlar uzun süre İlimtepe’de konaklamak zorunda kaldı.

KONTROLLÜ GAZ SALINIMI

En Kocaeli’den Furkan Çalışkan’ın haberine göre;Bugün akşam saatlerinde Tüpraş yangın korkusu yeniden kendini gösterdi. Tüpraş’ın meşalesi olan gaz salınım bacasının ucu bir anda parladı. Birkaç saat boyunca yükselen alevlerin “kontrollü gaz salınımı” nedeniyle meydana geldiği tahmin ediliyor. Ancak vatadanşlar Tüpraş’ın bu ve benzeri salınımları nedeniyle tedirgin oluyor. Rafineride gaz salınımı olmaması talep ediliyor.

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/MqB8k4jRIDs” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>