Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ucube vinç İzmit Körfezi’nden götürüldü!

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Sekapark’ta yer alan eski iskelenin yıkımını yapan Çalık Grup dev yüzer vincini aylarca kaldırmadı. Vinç borç nedeniyle kentimizdeydi, bugün römorklarla çekilerek götürüldü.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Sekapark’ta

Ugur ENC minKocaeli Büyükşehir Belediyesinin açtığı ihaleyi kazanan Recep Çalık’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Çalık Grup, SEKA Fabrikası’ndan kalan ve kara ile bağlantısı kesilen iskeleyi 4 bin 586 ton ağırlığındaki yüzer vinç ile yıktı. Yıkım çalışmaları tamamlandı ancak Çalık Grup’a ait yüzer vinç halen bölgeden ayrılmadı. Söz konusu ucube bir görüntüde olan yüzer vincin neden kaldırılmadığı merak ediliyordu.

BORÇ NE KADAR?

Bağımsız Kocaeli o vincin neden kaldırılmadığı bilgisine ulaştı. Edinilen bilgilere göre yıkım işlemi sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi söz konusu vincin kaldırılması için Liman Başkanlığı’na pek çok defa dilekçe ile başvuru yaptı. Ancak Liman Başkanlığı söz konusu vincin kaldırılması için işlem yapmadı. İddialara göre Çalık Grup’un yüzer vinci için Liman Başkanlığı’na bir borcu vardı. Bu borç ödenemediği için Liman Başkanlığı vincin bölgeden ayrılmasına izin vermedi.

BU AKŞAM GİTTİ

Firma Liman Başkanlığı’na olan borcunu ödedi. Bugün akşam saatlerinde 2 adet römork tekne İzmit Sahili’ne gelerek söz konusu yüzer dev vince bağlandı. İzmit Sekapark’ın birkaç metre açığında bulunan dev vinç güneş batarken İzmit Körfezi’nden ayrıldı. Söz konusu vincin gitmesiyle birlikte bölgedeki ucube görüntü de sona ermiş oldu.
Yikim bitti Bu ucube neden hala kaldirilmadi