Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ünal Özmural’dan Nevzat Doğan göndermesi: Birileri gibi 7.40 BMW’lere binmedik!

İzmit Belediye Meclisi’nde söz alan belediye başkan yardımcısı Ünal Özmural araç kiralamalarıyla ilgili olarak eski belediye başkanı Ak Partili Nevzat Doğan’ın ultra lüks makam aracını örnek gösterdi, kendi aracıyla işe gidip geldiğini belirtti.

İzmit Belediye Meclisi'nde söz

Uğur EnçSebahattin Aydınİzmit Belediye Meclisi’nde araç satın alım konusu 2 yıl aranın ardından yeniden tartışmalara sahne oldu. 2 yıl önce Ak Parti ve MHP Grubu bütün araçların satın alınmasına onay vermemiş, 55 milyonluk araç satın alım talebinin yalnızca 27 milyon lirasını onaylamıştı. Bugün 2 yıl aranın ardından kalan araçların da satın alınmasını isteyen belediye yönetiminin teklifi ara meclis toplantısında görüşüldü. Ak Parti ve MHP Grubu söz konusu araç satın alımı için ek süre talep etti. İzmit Belediyesi yönetimi her geçen gün araçların pahalılandığından bahsederek tepki gösterdi.

İzmit Belediye Meclisi'nde söz alan belediye başkan yardımcısı Ünal Özmural araç kiralamalarıyla ilgili olarak eski belediye başkanı Ak Partili Nevzat Doğan'ın ultra lüks makam aracını örnek gösterdi, kendi aracıyla işe gidip geldiğini belirtti.ÖZMURAL TEPKİ GÖSTERDİ

Mecliste söz alan belediye başkan yardımcısı Ünal Özmural araç kiralamalarıyla ilgili olarak eski belediye başkanı Ak Partili Nevzat Doğan’ın ultra lüks makam aracını örnek gösterdi, kendi aracıyla işe gidip geldiğini belirtti. Özmural’ın açıklamalarında şu ifadelere yer aldı: “Biz göreve geldiğimizde en büyük giderlerin araç kiraları olduğunu gördük. Biz 55 milyon araç satın almak için istedik. 27 aldık. Bunun 10 milyonunu İller Bankası’ndan aldık. 17 milyon lirayı hiç istemediğimiz bir bankaya mahkum olduk. Biz diyoruz ki bu araçlar kamuya aittir. Kamunun esas iş yaptığı bütün araçların belediyeye ait olmasını istiyoruz. Biraz önce bir takım suçlamalar ve manidar söylemler oldu. Bütün bunların olmaması için mücadele ediyoruz. Her ihalede, açık da olsa kapalı da olsa hangi yöntemi izlerseniz izleyin arka planda dedikodu mekanizması işliyor ve kamuoyunun kafası bulandırılıyor.

BMW ÖRNEĞİ

Bizim öngörümüz 3 yılda araç satın alma bedellerinin geri kazanılacağıydı. 1.5 yılda geri aldık. Bunu biz de öngörmüyorduk. Şu anda bir hiper enflasyon var. Biz bu araçları satın alarak bir kaosu ortadan kaldırmak istiyoruz. Arkadaşlar 55 milyon liraya onay vermediğiniz için yıllarca kiralama bedeli verdik. Şimdi burada şuna mı verdiniz, buna mı verdiniz diyorsunuz. Biz kimseye kiralama bedeli vermek istemiyoruz. Bu araçları satın almak istiyoruz. 2018’de yüzde 28 olan araç oranını yüzde 46’ya çıkarmışız. Birileri gibi 7.40 BMW’lere mi binmişiz? Hayır. Makam aracı almamışız. Bizler hiçbirimiz makam aracı kullanmıyoruz. İşten eve giderken bile kendi araçlarımızı kullanıyoruz.”