Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uyarının üzerinden 3 yıl, 3 deprem geçti… TÜBİTAK lojmanları için onarım ihalesine çıkılıyor!

Türkiye’nin Bilim ve Teknoloji politikalarını belirleyen kurum olan Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nun (TUBİTAK) kullanımına tahsis edilen Gebze yerleşkesindeki binaların depreme dayanıksız olduğu ortaya çıkmıştı. 3 yıl önce uyarı yazısı yazılan binalarla ilgili onarım ihalesi daha yeni düzenleniyor…

Türkiye’nin Bilim ve Teknoloji

ugur2019’DA FARK EDİLDİ

TÜBİTAK’ın Kocaeli’nin Gebze ilçesi yerleşkesi içerisinde yer alan lojmanların depreme karşı dayanıksız ve çürük olduğu yetkili bir firmaya yaptırılan incelemelerle 2019 yılında ortaya çıkmıştı. Söz konusu inceleme sonrasında TÜBİTAK, Marmara Araştırma Merkezi Başkanlığı’na bir yazı göndererek lojman sakinlerinin uyarılmasını istedi. O yazıda; “Kullanılan lojmanların depreme karşı dayanıksız olduğu ve ivedilikle boşaltılması gerektiği” belirtildi.

UZUN SÜREDE BOŞALTILDI

TÜBİTAK’ın gönderdiği yazıda şu dikkat çeken ifadeler yer aldı; “1999 Gölcük ve Düzce depremleri ile bölgede gelmesi beklenen bir deprem durumunda, lojman binalarının ciddi can kaybına sebebiyet vermemesi için, öncelikle oturanların bilgilendirilmesi ve sonrasında ise ivedi olarak boşaltılması uygun bulunmuştur.” TÜBİTAK’ın uyarı yazısı sonrasında uzun sürede lojmanlar boşaltıldı. Lojmanlar boşaltıldıktan sonra TÜBİTAK onarım için süreci başlattı.

İHALESİ 22 ARALIK’TA

Marmara Araştırma Merkezi Diğer Özel Bütçeli Kuruluşlar Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 22 Aralık’ta lojmanların onarımı için ihaleye çıkacak. İhaleyi kazanan firma TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi içerisinde yer alan 7 adet yığma beton binanın deprem güçlendirme işlerini yapacak. Söz konusu deprem güçlendirme çalışmaları 4 ay sürecek. İhaleye katılacak olan firmalar arasında en düşük ve ihale şartlarına uygun teklif kabul edilecek.

3 DEPREM, 3 YIL SONRA

TÜBİTAK’ın lojmanları için deprem güçlendirme çalışmalarına neden bu kadar geç kaldığı merak ediliyor. 3 yıl önce ilgili firmadan lojmanların ivedilikle boşaltılması uyarısını alan kurum, 2019 yılında Silivri Depremi, 2020 yılında İzmir Depremi meydana gelmesine rağmen adım atmadı. Son olarak geçtiğimiz hafta Düzce’de büyük bir deprem meydana geldikten sonra, yani söz konusu uyarının üzerinden 3 deprem ve 3 yıl geçtikten sonra onarım ihalesi için adım atıldı.

TUBITAK MAM