Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Yavuz, deprem tatbikatına katıldı

Vali Seddar Yavuz, 1-7 Mart ‘Deprem Haftası’ kapsamında Şehit Selçuk Gökdağ Ortaokulunda yapılan “Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatına” katıldı.

Vali Seddar Yavuz, 1-7

Okul Müdürü Mete Domaç ve ilgili kurum yetkilileri tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz, kendisine eşlik eden protokol üyeleri ile birlikte deprem öncesi, sırası ve sonrasında yapılması gerekenlere ilişkin bilgilendirmelerin yapıldığı toplantı salonuna geçti.

‘1 TL HARCAYARAK, 7 TL HARCAMAKTAN KURTULABİLİRİZ’

Yapılan bilgilendirmelerin akabinde açıklamalarda bulunan Vali Yavuz, özellikle depremin önlenemez olduğunu ancak 7’den 70’e oluşturulacak bilinçle afet durumlarında kayıpların ve hasarların en aza indirilmesinin mümkün olabileceğini, bu doğrultuda çalışmaların kararlılıkla yürütüldüğünü vurguladı. Yavuz, Bugün 1 TL harcayarak yarın 7 TL harcamaktan kendimizi kurtarabiliriz. Dolayısıyla sadece can kayıplarıyla öne çıkmıyor aynı zamanda ülkemizin maddi kaynaklarının da boşa gitmesinin sonucunu doğuracak bir durumla karşı karşıya olduğumuzu da tekrar hatırlatmak istiyorum. Bu nedenle öncelikle evlatlarımızın, çocuklarımızın deprem ve afet bilinci ile yetiştirilmesi, afet meydana geldiğinde nasıl davranacaklarını bilmeleri ve afetin yıkıcı etkilerini de önceden bilerek buna hazırlıklı olmaları gerekiyor. Yani kısacası, her alanda olduğu gibi afet ve deprem konusunda da farkındalık, bilinçli davranış, bilgili olma ve bu bilgiyi de hayata uygulama büyük önem arz ediyor” dedi.

‘AFAD GÖNÜLLÜSÜ OLMAYA DEVAM EDİYORUZ’

Devletin alınacak tedbirler noktasında kararlılıkla çalıştığını, vatandaşların da bu şuurla hareket etmeleri gerektiğini belirten Yavuz: “Eğer bildiğinizi yaşamıyorsanız bu da ayrı bir sorumluluktur. O yüzden tekrar tekrar tatbikatlar yapıyor ve insanlarımızın davranışlarını otomatikleştirmeye çalışıyoruz. Yani deprem meydana geldiğinde düşünmeden nasıl davranabilecekleri bilincini ve farkındalığını oluşturuyoruz. Bu anlamda da özellikle temel AFAD gönüllü sayımızı bugün itibarıyla 44 Bin 601’e, destek AFAD gönüllü sayımızı ise 927 kişiye ulaştırdık. Bu anlamda da vatandaşlarımıza özellikle AFAD gönüllüsü olmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

8‘ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUZ’

Yavuz sözlerine şöyle devam etti; “Ayrıca arama ve kurtarma ekiplerimizi hızlıca artırıyor, özellikle özel sektör kuruluşları başta olmak üzere tüm kamu ve kuruluşlarımıza da yine eğitimlerimizi veriyor ve sertifikasyon çalışmalarımıza da devam ediyoruz. Bugün de bir deprem anı uygulamasını ve tatbikatını hep birlikte gerçekleştirmiş olacağız. Ayrıca deprem haftası boyunca afet acil durum müdürlüğü ekipleri tarafından okullarımızda, alışveriş merkezlerinde ve çeşitli bölgelerde yine afetlerle ilgili bilgiler sizlerle buluşmuş olacak. Özellikle 1999 depreminde, asrın felaketi olan 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde ve bugüne kadar meydana gelen afet ve depremlerde hayatını kaybeden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz.”  Açıklama sonrası verilen deprem uyarısı ile Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı kapsamında önce çök kapan yaptılar ve ardından da okul dışında daha önceden belirlenen toplanma yerine güvenli bir şekilde hareket ettiler.