Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vefa İbrahim Aracı’nın kaçak dolgusu büyükşehir yetkisindeymiş!

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet önceki gün İzmit Belediye Meclisi’nde tartışma konusu olan Vefa İbrahim Aracı’ya ait kaçak dolgu alanının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetki sınırlarında olduğunu söyledi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

Uğur Ençİzmit Belediyesi’nde önceki gün gerçekleştirilen meclis toplantısında Vefa İbrahim Aracı’nın İzmit Körfezi’ne yıllar önce inşa ettiği kaçak dolgu alanı gündeme gelmişti. İzmit Belediyesi’nden bakanlığın görüş istemesi üzerine yapılan görüşmelerde Ak Parti ve MHP grubu olumlu görüş verilmesi gerektiğini söyledi. İzmit Belediye yönetiminin kapasite artışı, körfez gemi trafiği artışı ve kaçak yapıları yasal hale getirecek olması nedeniyle karşı çıktığı söz konusu imar değişikliği uzun süre tartışıldı.

SOYDABAŞ “YIKIN” DEMİŞTİ

Tartışmaların sonunda Ak Partili eski grup başkanvekili Mustafa Soydabaş İzmit Belediyesi yönetimine seslenerek, “Yetki sizde. Madem öyle kaldırın oradaki tesisleri. Yıkın oradaki depolama alanlarını. Sadece konuşmayın” dedi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet bugün düzenlediği basın toplantısında bu tartışmalara da açıklık getirdi. Hürriyet’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Yapılan bir kanunsuzluğu kanuna uygun hale getiriyoruz diyorlar. Sanki bizim yetkimizdeymiş gibi gidin yıkın diyorlar. Kıyı kenar yetkisi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde. Bizim yetkimiz alanında değil. Orada bile algı yaratıyorlar. Oradaki kaçak bir yapıyı kanunsuz hale getiriyoruz diyorlar. Bu milleti, bu kenti aptal yerine koymaktır. Böyle bir şey olabilir mi?”

YIKIN DEMEK ÇOK KOMİK

Hürriyet’ten sonra söz konusu konuyla ilgili İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural söz aldı. Özmural konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Geçtiğimiz dönemlerde de bu yer için eylemler yapıldı. Buradaki hukuksuzluklardan biri tanklara 15 metreden 30 metreye çıkması. Yapılması mümkün olmayan şeyi bize neden getiriyorsunuz. Bu kadar usulsüzlük varken topu taca atmak bize yıkın demek çok komik.

https://www.bagimsizkocaeli.com.tr/yazarlar/allah-belasini-versin-h122366.html

KARTEPE’DEKİ SULAK ARAZİLER

Bir kere Körfez’in kuzey kesimine bir bakın. Haydarpaşa’nın kapatılmasından bu yana İzmit Körfezi’nde çok büyük bir talan var. Bütün bunları yapıyorsunuz, sonra da elinize 2 kova balık alıp denize balık atarak göstermelik iş yapıyorsunuz. Bunlar işin üzerini kapatmaya yönelik, bölgeyi sıkıntıya sokan durumlar. Lojistik merkezi Kocaeli diye yola çıktılar. Şu anda Kartepe’de sulak arazileri talan ediyorlar. Karşı çıkmamıza rağmen meclislerden geçiriyorlar.

İZMİT KÖRFEZİ’NİN OKSİJEN MİKTARI

Bakın bütün kararlar Ankara’dan geliyor, büyükşehir seyrediyor. Bakanlıktan ne gelirse onaylıyorlar. Bu kentin dinamiklerine söz hakkı düşmüyor. Bu noktada söz konusu görüşmeler tarihi bir karardı. Ben dün meclisteki konuşmamada klor alkalin tesislerinin sıkıntılarını anlattım. Bütün fütursuzluklar devam ediyor. Sonra da diyorlar ki biz çevreciyiz. Denizde balık üreteceğiz. İzmit Körfezi’ndeki oksijen miktarı 0.8, 1 bile değil.”