Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Xiaomi’nin işçi kıyımı için Kocaeli’de eylem!

Çinli Xiaomi’nin İstanbul Avcılar’da martta kurduğu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da açılışına özel mesaj gönderdiği fabrikada çalışan 170 işçi, Türk Metal’e üye olduğu için işten atıldı. 100 işçi dün geceden beri fabrika önünde eylemde. İşçiler eksik maaş, yatmayan mesailer ve çalışma saatlerinden şikâyetçi. Kocaeli’de Türk-İş üyeleri işçiler için eylem yaptı.

Çinli Xiaomi'nin İstanbul Avcılar'da

Türkiye’de Mi, Redmi ve POCO markaları ile bilinen Çin sermayeli Xiaomi ve iş ortağı Salcomp’un İstanbul Avcılar’da kurduğu telefon fabrikasında, Türk-İş’e bağlı Türk Metal Sendikası’na üye olduğu için 170 işçi işten atıldı. Türk-İş Kocaeli Bölge Temsilciliği, 41 Burda AVM’deki Xiaomi şubesi önünde eylem yaptı. Bölge Temsilcisi Yakup Yıldız, işçilere yönelik kıyıma sert ifadelerle yüklendi.

HAK CİNAYETİ

Yıldız, şunları söyledi: “Bir hak cinayeti daha işleniyor. İşçiler, en temel haklarından, Anayasanın onlara tanıdığı örgütlenme hakkından yararlandıkları için işten atılıyor. Bu hak cinayeti, Bu kez İstanbul’da Salcomp Xiaomi’de işleniyor. Onlarca kardeşimiz, Sadece Türk Metal’e üye oldukları için işten atıldı. En temel anayasal hakkını kullanan kardeşlerimiz açlığa mahkum edildi.
Kalanların üzerindeki baskı, yıldırma ve tehdit de devam ediyor. Bugün, işte bunun için buradayız.

ZAFER İŞÇİNİN OLACAK

Sadece burada değil, Türkiye’nin dört bir yanında toplandık. Hep bir ağızdan, Bu hak cinayetine göz yummayacağımızı haykırmak için toplandık. Salcomp Xiaomi’deki kardeşlerimizle dayanışmak için toplandık. Bugün burada, Mücadele ateşini yakıyoruz. Salcomp Xiaomi’deki kardeşlerimize söz veriyoruz: O ateş, Sizler geri alınana, Türk Metal bayrağı oraya dikilene kadar sönmeyecek.
Zafer bizim olacak! Zafer Xiaomi işçisinin olacak.

KİRLİ OYUN

Buradan Bir kez daha, Salcomp Xiaomi işvereninden işveren temsilcisine, Yöneticisinden beyaz yakalısına, Kim bu kirli işlere kalkışıyorsa onlara sesleniyoruz… Yapılanları tek tek not alıyoruz. İsim isim kaydediyoruz. Kimse ben bilmiyordum diye kurtulamayacak. Kimse ben bilmiyordum, Ben emir kuluydum diyemeyecek. Bu kirli işlere katılanlarla, Baskı uygulayanlarla, Tehdit edenlerle, Sendikal tercihleri yüzünden emekçileri işsiz bırakanlarla, Tek tek hesaplaşacağız. Bugün, burada, derhal bu kirli oyunlardan vazgeçmedikleri takdirde,
Hak ettikleri cezayı bulacaklar. Size yemin ediyorum ki bulacaklar. Zafer, bizim olacak, bizim. Zafer, emekçinin olacak. Zafer direnen Salcomp Xiaomi işçisinin olacak.

BİZ KAZANACAĞIZ

Salcomp Xiaomi’de anayasal hakkını kullandığı için işten atılan, Halen orada alınteri döken, Binbir türlü baskıya tehdide karşı karşıya olan kardeşlerimize sesleniyoruz: Daha önce bize seslenmiş ve demiştik ki; Biz, Türk Metaliz. Türk Metal, başka yere benzemez. Burası, kardeşler ocağıdır. Evet, Burası Türk Metal! Bizim kapımızdan bir kez giren, Sonuna kadar bizim emek kardeşlerimiz olur. Sizin de hakkınız hukukunuz, Türk Metal’e emanettir. Salcomp Xiaomi’deki kardeşlerimize söz veriyoruz: Size bunu yapanlar, Hak cinayeti işleyenler yaptıklarının bedelini ödeyecek,
İşledikleri suçun cezasını çekecekler. Size söz veriyoruz. Türk Metal adına, Yüzbinlerce metal işçisi adına, Evine helal ekmek götüren bütün Türk işçisi adına söz veriyoruz. Biz kazanacağız, biz kazanacağız.”

Kocaelide Xiaominin isci kiyimi icin eylem 2 Kocaelide Xiaominin isci kiyimi icin eylem