Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yarın İzmit Halk Süt için oylama günü

İzmit Belediye Meclisi, Koronavirüs

İzmit Belediye Meclisi, Koronavirüs Pandemisi‘nde ilk kez bir araya gelecek. İçişleri Bakanlığı, il ve ilçe belediye meclislerinin toplanabileceği kararını vermiş ve ilçe belediyeleri meclis oturumlarını yapmaya başlamıştı. Yarın saat 15.00’te İzmit Belediye Meclisi 25 gündem maddesiyle toplanacak.  Bu meclis oturumunda Halk Süt İzmit için kredi kullanılması ile ilgili Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi ile ilgili Plan ve Bütçe komisyonunun 29.06.2020 tarihli raporu görüşülecek.

AKP ve MHP Grubu‘nun bu kredi talebine ne oy vereceği merak ediliyor.

Halk Süt Nedir?

Halk Süt, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ortaya çıkardığı projelerden biridir. İBB’den sosyal destek alan ailelerin 3-6 yaş arasındaki çocukları yararlandırıyor. Haftada çocuk başına 2 litre süt veriliyor. Dağıtım İBB ekipleri tarafından yapılıyor. Uygulamada sırasında ihtiyaç sahibi yeni aileler de tespit edilerek sisteme dahil ediliyor. İBB, proje için tecrübesi ve güvenilirliğiyle bilinen Tire Süt Kooperatifi ile sözleşme imzaladı.

İzmit Belediyesi de benzer bir şekilde bu projeyi hayata geçirmek istiyor. Yarınki meclisten krediye onay çıkarsa, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, bir vaadini yerine getirmiş olacak.