Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni bir Dilovası inşa edilecek

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın tamamladığı proje sayısı açıklandı. Büyükakın, yeni bir Dilovası inşa edileceğini söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Sebahattin AydınUğur EnçKocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bugün Kocaeli Kongre Merkezi’nde 3 yıllık hizmet sunumu gerçekleştirdi. Programa siyaset ve STK dünyasından çok sayıda isim katıldı. Program, bir tanıtım filmiyle başladı.

KENTSEL DÖNÜŞÜMLERİ ANLATTI

Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm işi başlı başına devasa bir iş. Yüzde 99 mertebesinde vatandaşlarımızın rızası alındı burada. Yıkım sürecinin yüzde 99’u tamamlandı. 1209 hane vardı biliyorsunuz. Burada şu anda bir iki bina kaldı. Onlar da yıkılacak. Toplamda 494 bina yıkılmış olacak. Çalışmalar devam ediyor. Bir de Gölcük Kentsel Dönüşüm Projemiz var. Burada bakanlığımız bir çalışma hazırladı. Biz de bu projenin bütçesine 75 milyon lira destek vereceğiz. Çayırova Sazlıdere Kentsel Dönüşüm Projesi’nde de yeni sanayi sitesi inşa edilecek ve TOKİ bölgede yeni konut alanları yaratacak. Burada önce konutları inşa edeceğiz ve vatandaşlarımızı yerleştireceğiz. Daha sonra sanayi alanını inşa edeceğiz.

PROJELER HIZLA İLERLİYOR

Bir diğer kentsel dönüşüm ise Dilovası Kömürcüler OSB’de yapılacak. Kendileri talep ederek faaliyetlerini durdurdular. Şu anda orada yüzde 10 mertebesinde bir iş kaldı. 700 dönümlük bir alanda kömürcülük faaliyetleri tamamen duracak. Bakanlığın kararı doğrultusunda oradaki faaliyet başka bir konseptte devam edecek.

YENİ BİR DİLOVASI

Bölgenin alt kısmında 24 hektarlık bir alanı kamulaştıracağız ve bölgede yeni bir Dilovası, yenilenen bir Dilovası inşa edeceğiz. Dilovası-Tavşancıl bölgesinde de kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor. İzmit Sepetçi ve Sekbanlı’da iki adet toplu konut projesi devam ediyor. Sepetçi’de yüzde, Sekbanlı’da yüzde 70 ilerleme var.” dedi.