Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeşilova-Solaklar Kavşağı ihalesi bugün

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yeşilova-Solaklar Köprülü Kavşağı Yol Yapımı Projesi yapım ihalesini bugün yapıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Yeşilova-Solaklar

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Şubat ayında İzmit Yeşilova Mahallesi esnafıyla bir araya gelmiş, burada yaptığı konuşmada, “ ve Yeşilova bölgelerimize erişimi sağlayan ticaret ve yoğun konut alanlarının hizmet eden sinyalize  alanında yeni bir proje gerçekleştirdik. Bu proje kapsamında; D-605 Kandıra Karayolu üzerinde yer alan sinyalize kavşağı kaldırarak transit geçiş sağlayacağız. Yeşilova ve  bölgesine erişimi yeni yapılacak farklı seviyeli köprüler vasıtasıyla sağlayacağız. Bu sayede yoğun trafik akışının olduğu kollardaki bekleme ve duraklamaların önüne geçeceğiz” ifadelerine yer vermişti.

PROJE İHALESİ YAPILDI

Mart ayında Yeşilova- Köprülü Kavşağı projesi için ilk adım atılarak kesin proje hazırlanması ihalesi gerçekleştirişmiş, işin yaklaşık maliyeti 722 bin TL olarak belirlenirken Ankara Çankaya firması olan Promota Mühendislik ve Müşavirlik Anonim Şirketi işi 695 bin TL teklifle almıştı.

YOL YAPIM İŞİ

Söz konusu projenin ikinci adımı için ihale tarihi belirlendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Sanat Yapıları Kontrol Şube Müdürlüğü Yeşilova- Köprülü Kavşağı Yol Yapımı işi için ihale tarihini duyurmuştu. İhale kapsamında 80 cm çapında her zeminde, her derinlikte, her açıda derin karıştırma (Soilmixing) metodu ile kolon oluşturulması (7905 metre), nervürlü donatı çeliği temini ve işçiliği (1969,6 Ton), toprakarme için prekast cephe panelleri yapılması ve yerine konulması (1525 metreküp) işi için ihale tarihi 3 Kasım 2022 olarak belirlenmişti. İhale, bugün saat 11.00’de Büyükşehir Belediyesi İhale Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. İşin süresi ise 450 takvim günü.