Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yol yapamayan Başiskele onarımı da beceremiyor!

Başiskele Belediyesi yol yapım işi sonrasında yol bakım ve onarım işini de taşerona devretti. Belediye ilçe genelinde neredeyse sadece evrak işi yapıyor. Ortaya konulmuş net bir proje ve belediye tarafından aracı taşeron firmaya para kazandırmadan yapılan bir iş yok.

Başiskele Belediyesi yol yapım

AKP’li Başiskele Belediyesi yol yapım çalışmaları için açtığı ihale ile alay konusu olmuştu. İlçe genelinde çeşitli sokaklarda yapılacak yollar için malzeme satın alan belediye bu malzemeyi ne yapacağını bilemedi. Başiskele Belediyesi elindeki malzeme ile yol yapılabileceğini fark etmiş olacak ki 27 Şubat’ta yol yapım ihalesine çıktı. Şu anda Başiskele’de devam eden yol yapım çalışmalarının tamamı Kulaca İnşaat Taahhüt Nak.San.ve Tic.Ltd.Şti. tarafından yapılıyor. Firma yol yapım maliyetine ek olarak kendi karını da alıyor. Kamu zarar ediyor. 255 gün sürecek çalışmaların yanında belediye bir de mevcut yollar için ihale açtı.

BAKIM VE ONARIM İŞİNİ DE YAPMAYACAKLAR…

7 yıldızı dökülen Başiskele Belediyesi yol yapamamasına ek olarak mevcut yolların onarımını da yapamayacağını cümle aleme duyurdu. “Benim fen işleri müdürlüğüm var ama ben yol yapamıyorum” diyen Başiskele Belediyesi “Beton yol, bordür ve parke yol tamir, bakım ve onarım yapım işi” ihalesini gerçekleştirdi. Söz konusu ihaleyi 747 bin 400 liraya Bayat Yapı İnşaat Ticaret Limited Şirketi kazandı. Yol bakım ve onarım işi de yol yapım işinde olduğu gibi 255 gün sürecek. Başiskele Belediyesi çalışanları bu süre boyunca elini kazmaya, küreğe değmeyecek.

BAŞKANLIĞI DA TAŞERONA DEVRETSİN

Söz konusu pek çok işi taşerona havale etmek Başiskele’de alay konusu oldu. Başkan Yasin Özlü’nün son bir yıl içerisinde elle tutulur tek bir proje ortaya koyamadığını iddia eden Başiskeleliler, “Bütün işi taşerona devredecekse Başiskele Belediyesi ne iş yapacak? Başkanlığı da taşerona devredelim, en çok parayı veren başkan olsun” diyormuş. Genç başkan Yasin Özlü eleştirilere nasıl bir cevap verecek, kendi yapmadığı yollarla, kaldırımlarla gurur duymaya devam mı edecek merak konusu.

Başiskele Belediyesi ne iş yapar 1