Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yurt odalarına girip kilitli dolaplardan eşyaları çaldılar!

Corona virüsü pandemisiyle birlikte

Corona virüsü pandemisiyle birlikte Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı olan yurt binaları karantina binası olarak konumlandırılmıştı. O binalardan biri de Kocaeli’n in İzmit ilçesinde yer alan Gazi Süleyman Paşa Yurdu idi. Söz konusu yurttan öğrenciler çıkarıldı ve yüzlerce yurtdışından gelen Türk vatandaşı bu yurtta karantinaya alındı. 14 günlük periyotlarla karantinaya alınan kimi vatandaşların öğrencilerin kilitli dolaplarını kırdıkları ve dolap içerisindeki bazı eşyaları çaldıkları iddia edildi.

İZMİT GAZİ SÜLEYMAN PAŞA YURDU

Söz konusu yurtta kalan bir öğrenci yaşadıklarını şu ifadelerle anlattı: “Covid-19 dolasıyla apar topar çıkarıldığımız yurtlardan aylar sonra eşyalarımızı almamız için çağırıldık. İzmit/Kocaeli Gazi Süleyman Paşa Yurdu’nda kaldığım odada eşyalarımı almaya gittiğimde odadaki bütün dolapların kilitlerinin zorlanarak açıldığını gördüm. Dolabımı açtığımda bütün eşyalarım dağıtılmış, karıştırılmış, yerle bir edilmiş şekildeydi. Yerlerde iç çamaşırı vardı. O derece pislik içindeydi odalar. Eşyalarımı aldığımda yarısından çoğunun olmadığını fark ettim.

DOLAPLAR KİLİTLİYSE…

Eşofmanlarım, pantolonlarım, saç kurutma makinem gibi ihtiyaçlarımın olduğu dahi iç çamaşırlarımın temizlik malzemelerimin olmadığını gördüm. Hemen idareye söylemeye gittim. Yurt müdürüne bana odada kimsenin kalmadığı söylenildi. Sonradan ‘kaldı’ denildi. Bir şey anlamadım. Sorumluluk almak istemedi kimse ve bu çok zoruma gitti. Para yatırdığım, tek bir zarar da verdiğim paradan kesileceğini söyleyen yurt o kadar güvenlik olmasına rağmen emanet edilen eşyalarımın kaybolmasına göz yumdu. Zamanında eğer dolaplar kilitliyse bir sıkıntı olmayacağını söylemişlerdi.

BAŞKALARI BU SORUNLARI YAŞAMASIN

Özel eşyalarımın olduğu dolabımın zorlanıp açılmasının doğru olmadığını bir suç olduğunu düşünüyorum -ki devletin bir kurumu olan yurtta bu güvenliği sağlayan yetkililerin sorumluluğunda olduğunu düşünüyorum. Bu konuda gerçekten zor durumdayım ve hiç istemediğim şeylerle karşılaştım. Öğrenciyiz, herhangi bir gelire sahip değiliz. Zaten zar zor temin edebildiğimiz şeylerin emanet ettiğimiz ve bu emanet karşılığında belli bir ücret ödediğimiz bu devlet kurumunun güvenliğinin sağlanmaması çok acı. Bir an önce dönüş yapılmasını, bu konu hakkında kaybettiklerimin karşılanmasını ve dahi başkalarının böyle sorunlarla karşı karşıya kalmamasını talep ediyorum.”