Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yürüyemeyen hasta şifayı Gölcük MEDAR’da buldu

7-8 ay süren bacaklarında kasılma ve yürüme güçlüğü çeken ve birçok yere başvursa da çare bulamayan Resul Kandemir,  Gölcük MEDAR Hastanesi’nde şifa buldu.

7-8 ay süren bacaklarında

7-8 ay süren bacaklarında kasılma ve yürüme güçlüğünün sonunda ayakta duramayan Resul Kandemir isimli hasta, Kocaeli’de başvurduğu tam donanımlı hastanelerde tetkik edilmesine rağmen teşhis bulamadı. Gölcük MEDAR Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op.Dr.Emre Korkmaz tarafından teşhis edilip ameliyat edilen Kandemir, sonrasında yürüyebilir hale geldi.

MEDAR’A TEŞEKKÜR ETTİ

Resul Kandemir, “Daha önce başvurduğumuz hastanelerdeki doktorlar çekilen filmlerde boyun bölgesinde, omuriliğimde sorun olduğunu söylediler, ancak hastalığın ne olduğu bir türlü bulunamadı, desteksiz ayakta duramıyor ve  yürüyemiyordum. Son çare olarak Gölcük MEDAR Hastanesi Beyin ve Sinir cerrahisi uzmanı Op.Dr.Emre Korkmaz’a başvurduğumuzda, çekilmiş olan filmeleri görüp, hastalığının teşhisini net olarak söyleyip ameliyat önerdi. Doktoruma hemen güvenerek ameliyat olmayı kabul ettim. Ameliyattan bir kaç gün sonra desteksiz ayakta durmaya ve sonraki dönemlerde de yürümeye başladım. Şu anda kendi başıma ayakta durup yürüyebiliyorum, hatta motorsiklet bile kullanıyorum, tekrar çalışmaya başladım. Allah Op.Dr.Emre Korkmaz’dan ve MEDAR Hastanesi çalışanlarından razı olsun” dedi.

EMRE HOCA DA ÇOK MUTLU

Medar Hastanesi Gölcük Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanı  Op.Dr.Emre Korkmaz ‘Hastamızın filmlerinde, ilerlemiş boyu fıtığı ve boyun omurunda gelişen kemik çıkıntısının omurilikte neden olduğu hasar mevcuttu ancak görünümü omuriliği tutan bazı nörolojik hastalıklar ve tümöre benzemesi nedeniyle, çekilen ilaçlı filmlerde de bu durum tam ayırdedilememiş, net teşhis konulamamış,  hasta zaman kaybetmiş ve hastalığı ilerlemişti. Hemen ameliyat kararı vererek yaptığımız operasyonda boyun omuru kemiğinin bir kısmı çıkartılıp, boyun fıtığı da alınarak, omurgaya destekleyici metalik implantlar yerleştirildi.  Bazı riskleri de içeren bu operasyondan sonra hastamızın şikayetleri geçti ve yürüyebilir hale geldi. Hasta daha fazla zaman kaybetseydi, tedavi yapılmasına rağmen sonuçları iyi olmayabilirdi. Doğru teşhis ve tedavisi sonrasında hastamızın düzelmesine biz de çok sevindik. Masum zannedilen boyun fıtığı ve kabaca boyunda kireçlenme dediğimiz durum, bazen hastanın yürüyememesine ve geç teşhis ya da tedavi edildiğinde kalıcı yürüme güçlüğüne neden olabilmektedir. Bu nedenle, boyun fıtığı ve kabaca kireçlenme olarak tabir ettiğimiz durumu ciddiye almak gereklidir” dedi.