Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zimmet çıkarsa bedelini meclis üyeleri ödeyecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda esnaf desteği için fakirlik belgesi aranmaması kararlaştırıldı. Olası bir zimmet suçlamasında böylece bedeli bürokratlar değil meclis üyeleri ödeyecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık

Ugur ENC minKocaeli Büyükşehir Belediyesi Aralık Ayı Meclis Toplantısı bugün gerçekleştirildi. Toplantıda AKP Grubu esnaf yardımıyla ilgili bir fakirlik belgesi önerisinde bulundu. AKP’lilerin önerisinde “Malum olduğu üzere pandemi yüzünden esnafımız zor bir süreç geçiriyoruz. Esnaf destek paketinde fakirlik belgesi istendiği için pek çok şikayet geliyor. Bu konuda fakirlik belgesi şartının kaldırılmasını öneriyoruz.” ifadeleri yer aldı.

BEDELİ MECLİS ÜYELERİ ÖDEYECEK

Konuyla ilgili konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın şu ifadeleri kullandı: “Biz bu yardımı sosyal yardım olarak yapıyoruz. Kapatılanlara yardımda bir zorunluluk yok. Ama kapatılmamış olmasına rağmen zor durumda olanlara yardım etmemiz ise sosyal yardıma giriyor. Ancak ve ancak sosyal yardım yönetmeliği ile yapılabiliyor. Bizim büyükşehir belediyemizin sosyal yardım yönetmeliğinde ise fakirlik belgesi aranma şartı var. Bu belgeyi aramadan bu işi yaparsak Sayıştay bu yapılan yardımı geri alır. Bizim bürokratları sorumlu tutacak halimiz yok. Bir risk alınacaksa bunu seçilmişler olarak meclis almalıdır. Yarın Sayıştay gelir, ‘fakirlik belgesi istemeden bu parayı neden verdiniz’ derse bu bedeli biz ödeyelim.

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Biz afet durumlarında, salgın gibi durumlarda yardımların meclis kararı ile yapılmasını yardım yönetmeliğimize eklemeyi teklif ediyoruz. Yani yardım yönetmeliğini değiştireceğiz. İlave hususları ekleyeceğiz. Ancak yardım yönetmelikleri mecliste kabul edildikten sonra Sayıştay’a gitmek zorunda. Sayıştay onay verirse az önceki konuştuğumuz yardımın hiçbir riski kalmayacak. Ama Sayıştay bu değişikliği uygun görmez ise az önce konuştuğumuz fakirlik belgesi olmadan yardım etme teklifi başımız üzerinde sallanan bir kılıç olacak. Varsın olsun diyorum ben.” Söz konusu gündem maddesi toplantı sonuna bırakılmıştı. Söz konusu gündem maddesi oy birliği ile kabul edildi.