Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı son değerlendirmeye göre, Kandıra’da sağanak yağış olması ön görülüyor. Kocaeli Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda metrekareye 21 ila 50 kilogram yağış düşeceği belirtildi. Yetkililer, vatandaşların ulaşımda aksamalar ve sel baskınına karşı dikkatli olmasını istedi.
Kocaeli Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı: “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre;
11.10.2025 Cumartesi günü öğle saatlerinden itibaren, Kocaeli’nin (Kandıra), kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak yağış beklenmektedir. Sağanak yağışın oluşturabileceği; ani sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”
