Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Şehir Hastanesi’nde 11 ay sonrasına randevu!

Geçtiğimiz hafta karın bölgesinde yaşadığı ağrılar nedeniyle Kocaeli Şehir Hastanesi’ne başvuran bir hastaya tam 11 ay sonrası için tetkik randevusu verildi. Gastrokopi randevusu 4 Kasım 2024’te saat 09.30’a, kolonskopi randevusu da yine aynı gün 09.40’a verilen hastanın ne hastalığı olduğunu öğrenmesi için en az 11 ay beklemesi gerekecek.

Geçtiğimiz hafta karın bölgesinde

ugurKocaeli ve Türkiye’nin en büyük sağlık yatırımlarından biri olan 1218 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesi nisan ayında hizmet vermeye başladı. Ancak hastanedeki sorunlar aradan geçen aylarda ortadan kaldırılamadı. Pek çok hastanenin bölümlerinin kapatılması ve Kocaeli’deki hastaların genel olarak Kocaeli Şehir Hastanesi’ne yönlendirilmesi nedeniyle hastanede yoğunluklar başladık. Sağlıkta devrim olarak kamuoyuna sunulan Kocaeli Şehir Hastanesi’nde tetkik randevularının dahi aylar sonrasına verildiği ortaya çıktı.

Kocaeli Sehir Hastanesi randevu4 KASIM’A KOLONOSKOPİ RANDEVUSU

Geçtiğimiz hafta karın bölgesinde yaşadığı ağrılar nedeniyle Kocaeli Şehir Hastanesi’ne başvuran bir hastaya tam 11 ay sonrası için tetkik randevusu verildi. Gastrokopi randevusu 4 Kasım 2024’te saat 09.30’a, kolonskopi randevusu da yine aynı gün 09.40’a verilen hastanın ne hastalığı olduğunu öğrenmesi için en az 11 ay beklemesi gerekecek. Yine aynı hastanede meme ultrason randevuları en erken 2024 yılının 4. ayına veriliyor. Hastanede yaşanan yoğunluk ve randevuların aylar sonrasına veriliyor olması tepki topluyor.

Bahri Elmas

YENİ BAŞHEKİM NE YAPACAK?

Bilindiği üzere hastanede uzun süredir başhekimlik kadrosu boştu. Doktorluktan başhekimliğe geçenlerin maaşlarının düşüyor oluşu ve Kocaeli Şehir Hastanesi’nin yeni bir hastane olması sebebiyle sürekli sorunlarla gündeme gelmesi başhekimlik isteyen kimseleri uzak tutuyordu. Sonunda hastaneye atama yapıldı. Sakarya’dan Doç. Dr. Bahri Elmas, Sağlık Bakanlığı tarafından Kocaeli Şehir Hastanesi başhekimliğine atandı. Elmas’ın Salı gününden itibaren yeni görevine başlayacağı öğrenildi. Yeni başhekim tetkik randevularının aylar sonrasına verilmesiyle ilgili nasıl bir tavır alacak, sorunlar yeni başhekim döneminde de devam edecek mi merak konusu.

ÇOK EKSİĞİ VAR…

Kocaeli’de geçen ay hizmete başlayan 1218 yatak kapasiteli Kocaeli Şehir Hastanesi, bölgenin “sağlık üssü” olma iddiasıyla kamuoyuna tanıtılmıştı. İzmit Cephanelik mevkisinde 368 bin 668 metrekare alanda inşa edilen ve bünyesinde 6 farklı hastane bulunan Kocaeli Şehir Hastanesinin acil servis birimleri ile bazı poliklinikler, 3 Nisan’dan bu yana hasta kabul ediyor. Genel seçimler için adeta bir seçim yatırımı olarak alelacele açılan hastanenin halen pek çok eksiği bulunuyor.