Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

2 belediye arasında ‘bayrak’ kavgası!

31 Mart seçimlerinden sonra

Uğur ENÇ min e158722482591731 Mart seçimlerinden sonra CHP’ye geçen İzmit Belediyesi ile 2004’ten bu yana AKP tarafından yönetilen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi arasındaki gerginlik azalmadan devam ediyor. Seçimlerin üzerinden 1 yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen her iki partiye yakın olan belediye çalışanları arasındaki gerilim bitmedi. İki belediye arasındaki rekabetin son örneği İzmit Oramiral Salim Dervişoğlu Bulvarı üzerinde yer alan bir kavşakta ortaya çıktı. İSU laboratuvarı önünde yer alan kavşağa İzmit Belediyesi 23 Nisan dolayısı ile belediye logosu, Atatürk portesi ve Türk bayraklarından oluşan 3 set bayrak astı.

BAYRAKLAR İNDİ

İzmit Belediyesi’nin bayraklarını gören İSU çalışanları İzmit Belediyesi personelini uyardı. Söz konusu alanının Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olduğunu ve büyükşehir bayraklarının asılacağını ifade eden çalışanlar İzmit’in bayraklarının inmesini istedi. İzmit Belediyesi personeli bayrakları tek tek indirdi. O anları kamera ile kayıt altına alan İzmit Belediyesi personeli bu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. CHP KBB Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir de o görüntülere ateş püskürdü. Taşdemir, “Kocaeli büyükşehir belediyesi yetkililerini kınıyorum. Dünya ve ülkemiz zor bir süreçten geçiyorken, basit işler ile uğraşarak İzmit Belediyesinin 23 Nisan ile ilgili bayrak ve afişlerini indirmiş olmaları üzüntü vericidir. Toplumu ayrıştırmanın hiç kimseye faydası yoktur” dedi.

Engin Taşdemir

HANEDAN MERAKLILARI

Söz konusu görüntülerle ilgili en sert tepki İzmit Belediye Başkan Vekili Hakan Tanta’dan geldi. Hakan Tanta yazılı bir açıklama yayınlayarak şu ifadeleri kullandı: “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İzmit Belediyesinin astırdığı bayrakları yerinden söktüren Büyükşehir yetkililerini kınıyoruz. Bundan tam 100 yıl önce , 23 Nisan 1920’de, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi açılmış ‘e Türk halkının egemenliği ilân edilmişti. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, bir müddet sonra “23 Nisan’ gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermişti. O günlerde ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız milletindir’ diyen, Büyük Devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ün, milli egemenlik vurgusu, bu günlerde hepimiz tarafından daha da iyi anlaşılmaktadır. Her ne kadar hanedan meraklıları tarafından bu bayramlarımız benimsenmese de Cumhuriyetin temel değerlerine inanan bizler için, Milli bayramlarımız çok önemlidir. Kutlamak ve gelecek nesillere ‘Cumhuriyeti ve Devrimlerini’ anlatmak, hepimiz için bir görevdir.

Hakan Tanta

RAHATSIZLIĞIN SEBEBİ NEDİR?

Önümüzdeki günlerde hep birlikte ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’mızın 100. yılını kutlayacağız. Covid 19 salgını nedeniyle kentimiz için planladığımız muhteşem kutlamaları iptal etmek zorunda kaldık. Bayram coşkumuzu tüm yurttaşlarımızın ve özellikle de çocuklarımızın doyasıya yaşaması için , onları evlerinden çıkartmadan, fakat bayram coşkusuna ortak edebilmek için azami gayret gösteriyoruz. Aynı şekilde caddelerimizi, sokaklarımızı, AL bayrağımız ve Atamızın posterleriyle boydan boya donatıyoruz. Bugün seçildiğimiz ve görev alanımız içinde bulunan İzmit sokaklarına astığımız bayraklar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından söktürülmüş ve engellenmiştir. Bu rahatsızlığın sebebi nedir?

GÖLGE ETMEYİN

Bu uygulama personelin işgüzarlığı mı, yoksa kenti yönetenlerin İzmit Belediyesini yok saymalarının tezahürü müdür? Yoksa engellemelerin en basiti gibi görünen bu olay, kazandığımız Büyükşehir belediyelerinin halka yardımını engelleyen anlayışın zihinlere yansıması mıdır ? Biz 31 Mart akşamı, İzmit Halkına söz verdiğimiz gibi, verdiğimiz sözlerin arkasında durarak ‘her şeye rağmen’ ve ‘hiçbir bahaneye sığınmadan’ hizmet etmeye, projelerimizi hayata geçirmeye ve sosyal belediyeciliği öğretmeye devam edeceğiz. Gölge etmeyin , başka ihsan istemeyiz.”

DERDİMİZ BAYRAK DEĞİL

İzmit Belediyesi yetkilileri asıl amacın kendileri mücadele olduğunu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bayraklarının kendi bayraklarının üst kısmına asılabileceğini söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise söz konusu alanın Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olduğunu, belediye kurumunun karşısına başka bir belediyenin bayraklarının asılmasının doğru olmadığını söyledi. Büyükşehir yetkilileri “Art niyetli davranıyor olsak Yürüyüş Yolu da bizim ukdemizde. Oradaki bayraklara da müdahale ederiz. Kentin dört yanında bizim ukdemizdeki alanlarda bayrakları var İzmit Belediyesi’nin. Buna hiçbir müdahale etmiyoruz. Ancak İSU bizim kurumumuz. Kurumun yanındaki kavşak bizim sürekli bayrak astığımız bir alan. Yapılan davranışı doğru bulmuyoruz” dedi.