Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

452 milyon lira değerinde: Özgür Özel, Akın Gürlek’in mal varlığını açıkladı!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. CHP lideri, yaptığı açıklamada Adalet Bakanı Akın Gürlek’in mal varlıklarını sıraladı. Toplam değeri 452 milyon lirayı bulan mal varlıkları arasında villa, daire ve arsa bulunuyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, parti genel merkezinde basın toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Adalet Bakanı Akın Gürlek’in mal varlıklarına dair basın açıklaması gerçekleştirdi. Özel; Akın Gürlek’in İstanbul, Ankara, İzmir ve Çanakkale’de villa, daire ve arsalarının bulunduğunu ifade ederek “Maaşla bir şişe su içmese 190 yılda alamayacağı kadar gayrimenkul almış. 10 hakim ve savcı 19 yıl çalışsalar hepsini o zaman satın alabilirler” ifadesini kullandı.

CHP lideri, “Akın Gürlek’in Adalet Bakanı olmadan önce ID numarasıyla takip edilecek kayıtlardır” diyerek mal varlıklarının ‘ortalama değerlerini’ paylaştı. Buna göre söz konusu taşınmazlar şöyle:

İstanbul Kartal’da Avrupa Konutları Projesi’nden daire. Emsal değeri, 26,2 milyon TL

Aynı ada ve parselde ikinci daire. Emsal değeri 26,2 milyon TL

İstanbul Beykoz’da villa. Emsal ortalama değeri 85 milyon TL

Avcılar Bizim Evler Projesi’nde daire, ortalama fiyat 15,5 milyon TL

Tuzla Merkez Marin City Konutları’nda daire, ortalama değeri 10 milyon TL

Ankara Çankaya Park Joven Sitesi’nde daire. Ortalama değeri 35,5 milyon TL

Ankara Lodumlu VIP Tower’da daire, ortalama değeri 25 milyon TL

Beytepe Mahall Ankara’da daire, ortalama değeri 17,5 milyon TL

Beytepe Mira Rezidans’da daire, ortalama değeri 23 milyon TL

İzmir Konak Halkapınar’da Mahall Bomonti’de daire, ortalama değeri 27 milyon TL

Aynı parselde bir daire daha, değeri 27 milyon TL

Çanakkale’de deniz gören 500 metrekarelik arsa, değeri 7,5 milyon TL.

TOPLAM DEĞERİ 452 MİLYON LİRA

Satılan mülklerin olduğunu ifade eden Özgür Özel, “Esenyurt’ta bir rezidansta dairesini 7 milyon 750 bine satmış. İkinci satılan mülk Halkalı’da 43 milyona sattı, mülk 3, Üsküdar Altunizade’de 47 milyona sattı, Ankara Çankaya’da 27 milyona sattı” açıklamasında bulundu. CHP lideri, satılan 4 konutun değerinin 126 milyon lira, toplam gayrimenkulün değerinin de 452 milyon TL olduğu bilgisini verdi.

“190 YILDA ALAMAYACAĞI GAYRİMENKULÜ ALMIŞ”

Özgür Özel’in açıklamasının devamı şöyle: “Hesabında 1 kuruş parası yoksa bile 452 milyon TL’si var. Şu ana kadar aldığı maaşla bir şişe su içmese 190 yılda alamayacağı kadar gayrimenkul almış. 10 hakim ve savcı 19 yıl çalışsalar hepsini o zaman satın alabilirler.

Satışlardan elde edilen gelirler nerede? Senet karşılığı alınan konutlar nerede düzenlendi. Senetlerin parası nereden ödendi?

BU MALLARI NASIL EDİNDİĞİNİZİ İSPATLAYIN

Akın Gürlek’in eşinin mal varlığından bahsetmedik. Aile ve eşle uğraşmama hassasiyetimizi biliyorsunuz. Bu alışverişlerin tamamının çantacıları, alanları-satanları belli oldu. Ankara ve İstanbul’daki avukatlık ofislerinde gidilip de tutukluların yakınlarıyla ilişkiler, konuşmalar, buradaki isimlerin tamamı ve devamı. Devlet Bey ‘Akın Bey eskiden savcıydı soru soramazsın’ diyor ya. Akın Bey, bir basın toplantısı yapın. Ben düzenli olarak mal bildirimi yapıyorum. Benim ve eşimin iki eczanesi vardı, biri 28 diğeri 26 sene çalıştı. Ara sokakta birer dükkan edindik. Manisa, Ankara ve İstanbul’da evimiz var. İki mütevazı arabamız var. Sizin maaşınızı aldığınız hesaplar belli. Şimdi çıkıp bu malları nasıl edindiğinizi teker teker ispatlamanız lazım. Namuslu hakim ve savcılara yazık değil mi?

SİZİN ORADA TURPUN TARLASI VAR

‘Ben bakan oldum, milletvekili olacağım. Darbeye karışan adam elip milletvekilliği mi yapacak? Siz hangi dokunulmazlığa güveniyorsunuz? Darbeye kalkışmışsın sen. Vicdanı olan AKP ve MHP’lilere sesleniyorum. Birileri milletin sırtından servet ediniyor. Bunların tamamı ve fazlası, daha neler neler? Ne için yapılıyor bunların hepsi. Tayyip Bey talimat vermiş. Bu mu mertlik, bu mu mücadele? Bugünkü basın toplantısının adı ‘turbun küçüğü’, büyüğünü bilmeyen mi var? Turpun tarlası var sizin orada.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’nun belirlediği MYK listesine CHP Körfez Belediye Meclis
Sıradaki Haber Ali Doğan’dan Tahsin Tarhan’a: Kocaeli’ye bir gram faydası yok!