Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti Kocaeli’nin milletvekili sayısı düştü!

AK Parti’nin Kocaeli’de milletvekili sayısı son seçimde 7 olmuştu. AK Parti’de bir milletvekili ise kabuğuna çekildi ve çalışmalarda boy göstermiyor.

AK Parti’nin Kocaeli’de milletvekili

Sebahattin AydınAK Parti Kocaeli’’nin siyaset anlayışı ve aktörleri değişti. Kocaeli’de sıfırdan bir yapı organize edildi. Eski iki kutuplu parti teşkilatlarının izi silindi. Bu iki kutup Kocaeli Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve AKP Kocaeli Milletvekili Fikri Işık’ın başını çektiği gruplardı. Karaosmanoğlu emekli oldu. Fikri Işık ise etkisini neredeyse tamamen kaybetti.

31 MART’TAN SONRA KOPTU

Bakanlık dönemlerinde Kocaeli siyasetinin patronu olan Fikri Işık, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nin ardından etkisini hızla kaybetti. Düz milletvekili olan Fikri Işık, ilk zamanlar sahada boy gösterse de sonraki zamanlarda parti toplantılarına bile katılmamaya başladı. Bu kopuş ve uzaklaşma ise halen devam ediyor. Bir dahaki seçimde ise Fikri Işık’ın emekli olması bekleniyor.

ERKEN EMEKLİ Mİ?

AK Parti’nin Kocaeli milletvekilleri şu isimlerden oluşuyor: Emine Zeybek, Radiye Sezer Katırcıoğlu, İlyas Şeker, Cemil Yaman, Sami Çakır, Mehmet Akif Yılmaz ve Fikri Işık. Ancak gerek parti toplantıları ve çalışmaları gerekse milletvekillerine özel toplantılarda Fikri Işık görülmüyor. Işık, erken emekli olmuş gibi görülüyor. AK Partililer de bu duruma alıştı.

BİR DÖNEM HAYAL KIRIKLIĞIYLA GEÇTİ

Partinin her kademesinde görev alan, önemli bakanlıklar yapan Fikri Işık’ın düz milletvekili olarak bırakılması, Işık kanadında büyük hayal kırıklığı yaşatmıştı. Bir dönem, Işık’ın hayal kırıklığıyla mücadele etmesiyle geçti. Ve AK Parti Kocaeli, bu dönem kazandığı bir milletvekilini de böyle kaybetti.

Fikri Isik mazbata
Fikri Işık’ın mazbata töreninden…