Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Alikahya’ya tramvay geliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın danışmada yaptığı konuşmada, “Alikahya’ya bir tramvay hattının çalışmalarını yapıyoruz şu anda. Yaklaşık 4 kilometre” dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Özgun imzaAK Parti ilçe danışma toplantıları bugün İzmit ile devam etti. Düzenlenen danışma toplantısına AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş ve il yönetimi, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, Cemil Yaman, İlyas Şeker, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti MKYK Yedek Üyeleri Davut Coşkun Şiviloğlu ve Serpil Yılmaz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Hasan Ayaz, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney ve ilçe yönetimi, ilçe başkanları, AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyeleri, AK Parti önceki dönem İl Başkanları Mahmut Civelek, Şemsettin Ceyhan ve partililer katıldı. AK Partililer düzenlenen toplantıya yoğun ilgi gösterdi.

“ZORLA YAPACAK HALİMİZ YOK”

Tahir Büyükakın, “Yarın şimdi hemen şimdi dedik ve kolları sıvadık. Çalışmaları yapmaya başladık ve devam ediyoruz. İzmit’e eski fuar alanına 30-40 senedir eski halinde duruyor. KDV’si Fiyat farkı dahil 500 milyon TL’yi bulacak. Burası Millet Bahçesi olacak. Milli İrade Meydanı, başladı harıl harıl çalışıyor. Onun da fiyat farkı vs. hesaplandığında yaklaşık 250 milyon TL’yi bulacak. İzmit’in güzelliğine başka bir güzellik katmış olacak. Alikahya’da stat alanı isteniyordu. Bütün işlemler tamamlandı; inşaatına başlayacağız. Alikahya’ya bir tramvay hattının çalışmalarını yapıyoruz şu anda. Yaklaşık 4 kilometre. Çalıştık; aşağıdan geçecekti. Buradan istemiyoruz dediler. Zorla yapacak halimiz yok. Şimdi üst taraftan geçişi planlandı. Önümüzdeki günlerde ayrıntı bir sunum yapacağım” dedi.