Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Anıl Acurman: Güçlendirme ve bina tespitleri belediyelerce ücretsiz yapılmalı

CHP Başiskele İlçe Başkanı Anıl Acurman tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Bu sahaların imar durumlarının tekrar ele alınmasını, riskli alan tespitlerinin güncellenmesini, bu sahalardaki zemin güçlendirme ve bina tespitlerinin ücretsiz şekilde belediye ekiplerince gerçekleştirilmesini öneriyoruz” ifadelerine yer verildi.

CHP Başiskele İlçe Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi Başiskele İlçe Başkanı Avukat Anıl Acurman, Başiskele’deki deprem gerçeğine dair çağrıda bulundu. Acurman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “6 şubat günü milletçe yıkıldık. Üzerinden haftalar geçmesine karşın yüreğimizdeki acı çok taze ancak kaybedecek tek bir günümüz dahi yok. Doğu Marmara depreminin üzerinden neredeyse çeyrek asır geçmesine karşın yeterli dersleri çıkarmadığımız, o günlerde taze olan yaralarımızı kurudukça unuttuğumuz çok açık. Oysa Kocaeli ve onun genç ilçesi Başiskele altında diri faylarıyla bir deprem kenti.

“HİLELER İLE MEVZUATA ŞEKLEN UYGUN GÖSTERİLMEKTE”

Geçtiğimiz günlerde güncellenen ve tüm yurttaşlarımızın http://yerbilimleri.mta.gov.tr/ adresinden kontrol edebilecekleri Maden Tetkik Arama diri fay haritaları ilçemizin önlem ve denetimlere ne denli muhtaç olduğunu göstermektedir. Özellikle 2014 yılından bu yana Başiskele betonlaşma sürecine büyük hız vermiş adeta yeşilden betona bir amok koşusu içerisine girmiştir. Bizi daha üzen ise yüzeyde kırılan nitelikte diri fay hattı çizgilerinin üzerinde ve çeperinde çok katlı yapıların birer birer yükseldiğini görmektir. Yüzeyden 5 kat yükselen konutlar kot ve çatı hileleri ile mevzuata şeklen uygun gösterilmektedir. Birçoğu müteahhit firmalarca inşa edilen bu yapıların, buraya yerleşen masum komşularımızın sayısı gün geçtikçe artmakta deprem geçmişimiz ve gerçeğimiz yok sayılmaktadır.

“BAŞİSKELE AİLEMİZ İÇİN AĞITLAR YAKMAK İSTEMİYORUZ”

Bu sahaların imar durumlarının tekrar ele alınmasını, riskli alan tespitlerinin güncellenmesini, bu sahalardaki zemin güçlendirme ve bina tespitlerinin ücretsiz şekilde belediye ekiplerince gerçekleştirilmesini öneriyoruz. Açıkladığımız gerçeklerin göz ardı edilmesi halinde tüm yerel yöneticilerin sorumlu olacağını hatırlatıyoruz. Bir felaket daha yaşamak, komşularımız, büyük Başiskele ailemiz için ağıtlar yakmak istemiyoruz. Deprem gerçek, günlük kazançlar için yok saymayın.”