Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir’e mesaj: Bizimle yarışıyorlar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ, Kocaeli İzmit Arızlı’daki konutların temelini bugün attı. Törende konuşan İzmit Belediye başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AKP’lileri eleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi KİPTAŞ,

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet’in ortaklığında gerçekleştirilen KİPTAŞ Çınar Evler Projesinin temeli bugün atıldı. Hürriyet, AKP’liler eleştirerek kendilerine zorluk çıkarıldığından şikayet etti ve AKP’lilerin kendileriyle yarıştığını söyledi.

“EMEKTAŞLIĞIN TEMELİNİ ATIYORUZ”

Hürriyet şunları söyledi: “Afet Odaklı Depreme Dayanıklı Kiptaş İzmit Çınar Evler Projesi Temel Atma Töreninde bir arada bulunmaktan dolayı ziyadesiyle mutlu ve gururluyum. Bugün burada sadece KİPTAŞ İzmit Çınar Evler Projesinin temelini atmıyoruz. Bugün burada İzmit Belediyesi’yle İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasındaki güçlü birlikteliğin, güçlü işbirliğinin, güçlü emektaşlığın temelini atıyoruz.

İMAMOĞLU ABİLİK YAPTI

Sayın başkanımız 1 ay önce geldiğinde söylemiştim tekrar tekrar söylemekten onur duyuyorum. Sayın başkanımız İzmit!i İzmitlileri Kocaeli’yi çok seviyor. Hatırlarsanız İstanbul’da seçimi ikinci kez kazanmasının ardından İzmit’e gelmiş ve şöyle demişti; ‘İzmitlilerle beraber, İzmit Belediyesi ile beraber çok güzel işlere imza atacağız, söz veriyoruz’ Ve çok kısa süre sonra sözünü tuttu. Tüm ekibine İzmitle beraber projeler üretelim talimatının ardından tüm İBB ekibi bize abilik yaptı

“ZORLUK ÇIKARDILAR”

Göreve geldiğimizden beri her türlü engelleme, iftira ve yalanlarla karalama siyasetine maruz kaldık. Bugün buraya beton atacak mikserlere bile izin almak için bin dereden su getirildi. Aramadığımız yer dilekçe vermediğimiz kurum kalmadı. Ama bu kısır siyasete alet olmadık ve şikayet etmeden tüm kararlığımızla engelleri aşmak için çabaladık.

“İSTANBUL’UN ABİLİĞİNİ İSTEDİK”

Bütün olumsuzluklara rağmen biz ilçe belediyesiyiz, Paramız yok, yetkimiz yok, büyükşehir gücümüz, hükümet desteğimiz, arkamızda bakanlıklar yok diyerek köşemize çekilip şikayet etmedik. Hep bir çözüm bulmak için girişimlerde bulunduk ve bu çözümlerin en önemlisi yanı başımızdaydı. Türkiye’nin kalbi İstanbul’un abiliğini istemekti. Ve bu dönem tüm belediyelerimiz büyük bir dayanışma ile hizmet için, ortak çözümler bulmak için mücadele ediyoruz.

20 YILDIR UNUTTUKLARI TELEFERİK

Bu kentte her toplantının gündemi biziz, Fatma Kaplan Hürriyet Ve İzmit Belediyesi. Aslında bundan ekibimizle birlikte çok memnunuz. Çünkü biliyoruz ki doğru yoldayız. Çünkü biz kişilerle değil işimizle ve hizmetlerle uğraşıyoruz. Çünkü 20 yıldır unuttuklarını hatırlatıyoruz Kocaelispor diyoruz kapatmaya çalıştıkları Kocaelispor akıllarına geliyor ve Kocaelispor diyorlar. Teleferik diyoruz önce eleştiriyorlar sonra da 20 yıldır yapmadıkları teleferik akıllarına geliyor teleferik demeye başlıyorlar tarım diyoruz tarım diyorlar.

AKP’YE ELEŞTİRİLER

Sosyal konut diyoruz yılardır birçok yanlış iş ile anılan kent konut bir kenarda dururken konut demeye başlıyorlar. Yıllardır depremden kalan hasarlı konutları bile yıkamayanlar, yıllarca dönüşüm projelerini ellerine yüzlerine bulaştıranlar ve rantsal dönüşüme imza atanlar birdenbire kentsel dönüşüm demeye başlıyorlar. Sanat diyoruz, festivaller kenti olsun kentimiz diyoruz önce eleştiriyorlar sonra sahipleniyorlar, ve daha birçok şey…

BİZİMLE YARIŞIYORLAR

Çünkü bizimle yarışıyorlar. Ama bir fark var biz onlarla yarışmıyoruz.  Biz makam, rant ve saltanat sevdasıyla değil milletimize hizmet aşkıyla tüm engellerin üzerine azimle gidiyoruz ve çözüm üretiyoruz. Bu çözümlerden bir tanesi de konut projesi. Kiptaş İzmit çınar evler projesi sadece bir konut projesi değil. Sağlıklı, huzurlu kaliteli ve afet odaklı yenilikçi bir anlayışa sahip bir konut projesi.

Doğadan ilham alan, tasarım gücü yüksek, Afet Odaklı Depreme Dayanıklı Kiptaş İzmit Çınar Evler Projesinin İzmit ve İstanbul’a, İzmitlilere ve Kocaelililere hayırlı olmasını diliyorum.”

imamoglu hurriyet
KİPTAŞ İzmit Çınar Evler’in Temeli atıldı.