Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Çetin Sarıca: Bizden açık ihaleyle iş alan firmaya AKP’li Zeytinburnu Belediyesi’nden pazarlık usulüyle iş verilmiş

İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca, AK Partili meclis üyelerinin yaratmaya çalıştığı ‘Yandaşa ihale veriyorlar’ algısını belgelerle yıktı. Sarıca, İzmit Belediyesi’nden açık ihale usulü ile iş alan firmanın AKP’li Zeytinburnu Belediyesi ile doğrudan temin ile iş yaptığını açıkladı

İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin

İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca sosyal medyada yaptığı paylaşımla AK Partililerin, kamuoyunda yaratmaya çalıştığı ‘İzmit Belediyesi ihaleleri yandaşa veriyor’ algısını hakkında açıklama yaptı. Daha önce yeğenlerine iş veriyor dedikleri İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet kendisini ve ailesinin soy ağacını basın ve kamuoyuyla paylaşmıştı. Şimdi ise İzmit Belediyesi’nden açık ihale usulü iş alan firmanın AKP’li Zeytinburnu Belediyesi ile pazarlık usulü iş yaptığı ortaya çıktı.

“ATTIĞINIZ ÇAMURUN İZİ ELİNİZDE KALIYOR”

Sarıca paylaşımında şu ifadeleri kullandı: Günün Sorusu: ‘O zaman bu kimin YANDAŞI!’ Bir yalan daha ortaya çıktı. Bir ‘yandaş’ teranesidir sürüyor, gidiyor. Neymiş; ‘Yandaşlarımıza ihale veriyormuşuz.’ Neymiş; ‘Yeğenlere ihale veriyormuşuz.’ Attığınız çamurların izi bizde değil, ellerinizde kalıyor. ‘Yeğen’ dediniz patladı, çünkü başkan tüm soyağacını resmi belgelerle döktü önünüze, aksi belge gösteremediniz. Hala daha yeğen yalanını sürdürüyorsunuz.

“YANILDINIZ”

Şimdi de ‘yandaş’ diyorsunuz. Peki, bakalım kimmiş bu yandaş? Bizim tüm mevzuatlara uygun olarak açık ihale yapıp siyasi rozetlerine bakmadan iş alan firma. Açık ihale yapmışız; firmalar katılmış ve ihaleyi ‘yandaş’ (!) dediğiniz firma kazanmış. CHP’li bir belediyede açık ihaleyi kazandığı için ‘yandaş’ diyerek hem bizi hem firmayı zan altında bırakacağınızı, bunun üzerinden siyaset yapacağınızı düşündünüz ama yanıldınız.

“BU FİRMA KİMİN YANDAŞI?”

Kamunun kaynaklarını birilerine peşkeş çekmeyen İzmit Belediye Başkanımız Sayın Fatma Kaplan Hürriyet ve ekibi adına hakka girdiniz. Çünkü bizden açık ihaleyle iş alan firmaya AKP’li Zeytinburnu Belediyesinden pazarlık usulüyle iş verilmiş. Sene 2022, aylardan Mart. Bizim şeffaflık adına açık ihale yaptığımız yerde, sizin AKP’li belediyeniz doğrudan teminle iş vermiş. Kişi kendinden bilir işi demişler. ‘YANDAŞ’, ‘YANDAŞ’ diye diye bağırıyorsunuz ya SORUYORUM; Bu firma kimin yandaşı?

“HALKI KANDIRMAYA ÇALIŞTIĞINIZ İÇİN UTANMALISINIZ”

Açık ihaleyle iş aldığı İzmit Belediyesinin mi yoksa iki kişinin davet edildiği ortamda pazarlıkla iş veren AKP’li Zeytinburnu Belediyesinin mi? UTANMALISINIZ; Halkı fütursuzca kandırmaya çalıştığınız için. Halkın delikli kuruşunun hesabını yapan, sürdüğünüz saltanat hiç bitmeyecekmiş gibi sizin yaptığınız israfların önüne geçen, tasarruflarıyla yeni projeler geliştirerek halkın ihtiyaçlarını gideren İzmit Belediyesine leke sürmeye çalıştığınız için.

“BİR YALANINIZ DAHA PATLADI”

Teşekkür ederiz tarafsız bir şekilde, halkın yararını düşünerek ihale yaptığımızı bir kez daha, ‘çamur atma’ maksatlı da olsanız sizin sayenizde halkımız görme fırsatı buldu. Siz hala ağzınıza geleni söyleyerek, gerçekliği olmayan iddialarda bulunarak, dedikodu yaparak halkımızı kandırabileceğinizi mi sanıyorsunuz? Sonuçta bir yalanınız daha patladı.

belge