Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Başiskele alkışı hak etti!

Yeni seçmenin oyu büyük ölçüde CHP’ye geçmedi. Ancak CHP’nin oyunu ciddi oranda artırdı ilçeler de oldu. Bu ilçelerin başında Başiskele geldi.

Yeni seçmenin oyu büyük
ugur

14 Mayıs genel seçimlerinin Kocaeli’deki yankısı devam ediyor. Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2. tura kalırken, genel seçim sonuçları üzerinde parti teşkilat ve örgütleri muhasebe yapıyor. Saadet Partisi, Deva Partisi ve Gelecek Partisi’nin desteği ile seçime giren Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) Kocaeli genelinde oyların yüzde 4,01 arttığı görülüyor. Kimi çevreler bu oyların destek veren partilerden geldiğini belirtiyor. CHP’lilerin büyük bir bölümü ise söz konusu partilerin herhangi bir desteği olmadığını, oy getirmediklerini belirterek başarının CHP’ye ait olduğunu iddia ediyor.

OYU NEREDEYSE İKİYE KATLADI

Kocaeli’de kullanılan geçerli oy sayısı 1 milyon 175 binden 1 milyon 379 bine yükseldi. Yeni seçmenin oyu büyük ölçüde CHP’ye geçmedi. Ancak CHP’nin oyunu ciddi oranda artırdı ilçeler de oldu. Bu ilçelerin başında Başiskele geldi. 2018 milletvekili seçimlerinde Başiskele’de 8 bin 762 oy alan CHP, Anıl Acurman başkanlığında oylarını 15 bin 245’e yükseltti. 2 seçim arasındaki seçmen farkı da dahil edilerek yapılan hesaplamada Başiskele’de oy oranlarının da yüzde 5,54 arttığı görüldü.

ACURMAN’DAN ÖNEMLİ BAŞARI

2020 yılında göreve gelen avukat Anıl Acurman, CHP için en zor ilçe olarak bilinen Başiskele’de yaptığı çalışmalarla kısa sürede büyük bir ivme yakaladı. Semt pazarlarından derneklere, ilçenin kanaat önderlerinden esnaflarına kadar pek çok kesime temas eden CHP Başiskele İlçe Örgütü Acurman başkanlığında Kocaeli örgütleri arasında adeta tarih yazdı. Oyunu oransal olarak en fazla artıran ilçe olan Başiskele, belediyesi olan İzmit’i de geride bıraktı. İzmit’in oy artış oranı yüzde 4,12 oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilçe ilçe oy ve oran değişimleri şöyle;

CHP oy ve oran degisimleri