Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Derince İlçe Başkanı Elvan Sarım: İlçemizde var olan kirli yapıları tekrar harekete geçirmiştir

CHP Derince’de 9 kişinin istifası sonrası açıklama yapan İlçe Başkanı Elvan Sarım, “İlçemizde var olan kirli yapıları tekrar harekete geçirmiştir” dedi.

CHP Derince’de 9 kişinin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Derince İlçe Başkanı Birkan Koçak’ın görevden alınmasının ardından ilçe başkanı Elvan Sarım oldu. Sarım’ın göreve gelmesinin ardından yeni yönetim belirlenirken iddialara göre Sarım’ın partiye çok gelmemesi nedeniyle yöneticiler İrfan Aksoy, Halife Karabulut, Yavuz Akbulut, Neşat Küçük Aslan, Ayfer Abal, Neslihan Gizem Sarıkaya, Serap Tanyıldız Döner, Ümit Ersin Yahşi, Yasin Dündar bu sabah istifa edeceklerini bildirdi. Bu isimler arasında iki kişi partiye istifa dilekçesi sunarken diğer isimlere henüz ulaşılamadığı öğrenildi.

BEBEĞİNİ KAYBETTİ

İstifa dilekçelerinin verilmesinin ardından CHP Derince’de kongreye gidilmesi beklenirken istifaların verilmesinin ardından sürecin netleşmesi bekleniyor. Bir diğer yandan İlçe Başkanı Sarım’ın geçtiğimiz hafta eşinin hamileliğinin beşinci ayında bebeğini kaybettiği, ayrıca babasının hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.

“KİRLİ YAPILARI”

İlçe Başkanı Elvan Sarım ve ilçe yöneticileri Gündüz Başer, Caner Yeni, Kardelen Beytaş, Binnaz Kılavuz Berkan Kutay Karahasan, Süleyman Karadaş, Fatih Bükülmez’in imzasının bulunduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi; “2020 İlçe Kongresinde göreve gelen yönetim olarak 2 yıldır ülkemizin dönüşümü ve ülke halklarının yoksulluğuyla mücadele için görev üstlenip Derince’nin gelişimi adına çalışma yapmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Geçmişten bu yana CHP örgütünün onurlu mücadelesine engel olmaya çalışan yapılarla mücadele etmek biz CHP kadrolarının ilk vazifelerindendir. Gelecek seçimlerin kazanılabileceği görüntüsü, İl ve İlçemizde var olan kirli yapıları tekrar harekete geçirmiştir. Kendi geleceklerini ve çıkarlarını düşünen bu yapılar partimize zarar vermeye devam etmektedir.

“AĞIR SÜREÇLERDEN GEÇTİM”

Yönetimimizin içinden oy birliğiyle başkan seçildiğim günden bu yana çalışmalarını sürdüren İlçe başkanı olarak bu açıklamayı yapmak konusunda içinde bulunduğum durumu ve partim adına utanç duyduğumu belirterek asıl sözlerime başlıyorum. Eşimin ölümden döndüğü, bir dizi ameliyattan geçtiği ve sonucunda 5 buçuk aylık bebeğimizi toprağa verdiğim ağır süreçlerden geçtim. Hastanede olmak zorunda kaldığım bu süreçte yönetim kurulumun izniyle İlçe Başkan vekilliğini 15 günlüğüne İlçe sekreterimize bıraktım. Her insan için çok büyük bir sınav olan bu süreçlerden geçerken yol arkadaşım dediğim insanların küçük hesaplar ile yönetimi düşürmek adına çabalamalarını öğrenince üzüntüm arttı.

“İSTİFALARINI MEMNUNİYETLE KABUL EDİYORUZ”

Babamın yoğun bakıma alındığı gün de İlçe Başkanlığımıza istifa dilekçelerini ulaştırdılar. Her ne kadar verilen bu istifa dilekçeleri tüzüğün öngördüğü usullerle teslim edilmemiş ve esasında yönetimimizi düşürmeye kabil olmasa da Partimizin demokrasi ve vefa duygusuyla bağdaşmayan bu fırsatçı anlayışın yönetim kademesinde olmaması adına istifalarını memnuniyetle kabul ediyoruz. Bu yapılan ne siyasi ahlaka ne de insani değerlere sığmamaktadır. Bizler menfaatsiz, onurlu ve ahlaki mücadelemizi sürdürerek emeğin yanında yer almaya devam edeceğiz. Yapılan bu haksızlığı tüm açıklığıyla dile getirdiğimizi samimiyetle bildirerek süreci ilçe kongre delegelerimizin değerli takdirlerine bırakıyoruz.”

YORUMLAR

6 adet yorum var

    1. Yanlış kişilerle yola cıkmanın malesefki bazen böyle bedelleri oluyor tabiyki kovun değilki koklayıp anlayasınız ama geçmişe bakıldığında bazı şeyler o kişileri ele veriyor görmeyi bakmayı da bilmek lazım birkan secildiğinde bende üyelikten istifa ettim benim gördüğümü siz göremediniz malesef yada gördünüz boyun büktünüz ATATÜRK ün kurduğu bir parti boyun bükme partisi olamaz bundan sonra adımlarınızı daha sağlam atın sizlere bol şanslar dilerim

  1. İlçe başkanımıza yapılan süçlamalar kayde değeri yoktur ne yazıkki bu zor günde yanında olması gerekirken tam tersini yapılmıştır yönetici arkadaşlar illaki yeri ve zamanı gelince değerli delegelerin taktiklerini vicdanen kullanacaklarını eminim bundan sonrası hayırlısı olsun

  2. Geçmiş olsun yaşadığınız sorunlar için üzüldüm kardeşim. Başınız sagolsun. Chp delegesi gereğini yapacaktır.

  3. Öncelikle Elvan Başkan yaşadıklarınızdan dolayı acınızı paylaşıyor babanıza sağlıklar diliyorum. Derince’de yaşananlar bu partiyi Kocaeli’de on yıldır dizany etmeye çalışan bölgeci,mehzepçi anlayışların ve rantçıların marifetleridir.Son kongrelerde seçilen liyakatsız işsiz güçsüz ve iş takipçisi taşeron yöneticiler Kocaeli’de partiyi yönetemeyerek iç çekişmeler üzerinden rantçıların emellerine ulaşmasına çanak tutmuşlardır.Derince’nin İl yöneticileri siyaset üretme ve örgütü sahiplenme yerine bölgecilik yapmayı tercih ettiler.İl Yönetimine ve diğer ilçelere çağrımdır “Siyasette işgal ettiğin koltuğun ağırlığını taşıyamayacaksan onu terk etmek erdemliliktir”.

  4. Maalesef siyasetle işi olmayan ve sevmeyen birisi olarak bu konuda yorum yapamam. Lakin insanlığına, dürüstlüğüne ve çalışkanlığına yüzde yüz kefilim başkanım. Sadece şahsının değil tüm SARIM ailesinin.Taniyanlar için büyük mutluluk ve huzur kaynağı bir aile tüm SARIM ailesi. Elvan başkanım da tam anlamıyla Mert, dürüst ve güvenilir bir karakter. Siyasetin çok zor bulabileceğini nadir rastlanan tertemiz bir karakter. Sevgili başkanım bulunduğun her yerde büyük kazanç, yokluğun her platformda büyük kayıp olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr.
Sıradaki Haber Kanko; “Cumhuriyetimiz tehdit altında”