Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin Kocaeli’de: Bu muhalefetin ayıbı

CHP eski Genel Başkanı ve eski Bakan Hikmet Çetin Kocaeli’ye geldi. İl örgütüyle buluşan Çetin burada yaptığı konuşmada, “AKP bütün bu sorunlara rağmen 50’lerden beri hatırlıyorum böyle bir dönem olmadı. Halen 2002’den bu yana aynı oyu alıyor. Bu muhalefetin ayıbı. Ben bunun nedenini aslında muhalefete buluyorum” dedi.

CHP eski Genel Başkanı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Örgütü ev sahipliğinde bakanlık görevinde de bulunan CHP eski Genel Başkanı Hikmet Çetin bugün Kocaeli’ye geldi. İl binasında düzenlenen buluşmaya programa İl Başkanı Harun Yıldızlı, il yöneticileri, eski İzmit Büyükşehir Belediye Başkanı Sefa Sirmen, eski il ve ilçe başkanları ile partililer katıldı. CHP Genel Başkanı Altan Öymen ve SHP eski Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın KYÖD’de düzenlenecek programa katılacağı öğrenildi.

“BU MUHALEFETİN AYIBI”

Partide düzenlenen programda konuşan Genel Başkan Hikmet Çetin, “Türkiye’nin kader secimi. Kazanılmazsa nereye gideceği tahmin edilemez. AKP bütün bu sorunlara rağmen 50’lerden beri hatırlıyorum böyle bir dönem olmadı. Halen 2002’den bu yana aynı oyu alıyor. Bu muhalefetin ayıbı. Ben bunun nedenini aslında muhalefete buluyorum. Sadece bu parti değil tümünü katarak söylüyorum. Birinci parti olarak ev ev dolaşmak lazım. Siyaset dokunmadır. İnsanlara dokunmadan siyaset olmaz. İktidar, her şeyin üzerine çöktü. Cumhuriyetin bütün kazanımlarını altüst ettiler. O tesislerin hangi koşullarda nasıl kurulduğunu biliyoruz. Hepsini sattılar. Dünyada böyle bir yönetim şekli yok. Bir adam akşam oturuyor gece kararname yazıyor. Hukuk yok, hak yok, adalet yok. Ülkenin bütün kazanımlarını altüst olmuş. Şeker fabrikalarını sattılar. Böylesine bir durumdayız” dedi.

“KOCAELİ’DE SURİYELİ VAR MI?”

İl Başkanı Harun Yıldızlı’ya “Kocaeli’de Suriyeli var mı?” sorusunu soran Çetin’e Yıldızlı, “Var efendim. Kocaeli’nin en büyük problemlerinden biri Suriyeli, Afganlar. Mülteci problemi de en önemli problemlerden birisi” şeklinde cevap verdi. Çetin konuşmasının devamında, “Hiçbir göçmen stratejisi yok. Sınırdan giriyor Türkiye’nin her yerini dolaşıyor. Böyle bir politika yok. Tabi ki Esad’ın hataları var ama ‘Esad ile ilişkileri kesmeyin çok pişman olursunuz’ dedim. Şimdi yalvarıyorlar Esad yanaşmıyor. ‘100 bin göçmen bizim kırmızı çizgimizdir’ dediler. O kadar büyük olaylarla Türkiye karşılaşacak ki hayal bile edemiyorum. Suç örgütleri, terör örgütleri çıkacak. Halen daha seçimi nasıl etkileyebiliriz diye uğraş içerisinde” dedi.

“CHP OLMASAYDI İYİ PARTİ DE YOKTU”

“Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda geç kalınmıyor” diyen Çetin, “Mutlaka seçimi kazanacak aday gerekiyor. Bu seçimin dönüşü yok. Herhalde daha karar vermediler. Büyük parti CHP, bir araya getiren CHP. Genel başkanın olması lazım. Mutlaka kazanacak adamın Kılıçdaroğlu olduğuna inanıyorum. CHP olmasaydı İYİ Parti de yoktu” ifadelerinde bulunurken İl Başkanı Yıldızlı, “Çok büyük birliktelik var İYİ Parti ile CHP arasında. Bu seçimi kazanacağız” dedi.