Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP ile DEM Parti Kocaeli için masada… Yakup Törk çekilecek, DEM Parti CHP’yi destekleyecek!

CHP ile DEM Parti arasındaki seçim pazarlıklarının sürdüğü öğrenildi. Genel merkez düzeyinde devam eden görüşmelerde gündem Kocaeli. CHP Dilovası Adayı Yakup Törk adaylıktan çekilecek. CHP Dilovası’nda DEM Parti Dilovası adayı olan, yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı’yı destekleyecek. DEM Parti’de İzmit, Derince, Karamürsel dahil 11 ilçede CHP’yi destekleyecek.

CHP ile DEM Parti

ugur31 Mart 2024 seçimlerine 34 gün kaldı. Siyasi partiler seçim sonuçlarının kendi lehlerine dönebilmesi için hem sahada çalışıyor hem de seçim pazarlıklarının sürdürüyor. O pazarlıklarının birinin ana gündemi Kocaeli. Sürekli tartışmaların konusu olan CHP ile DEM Parti arasındaki seçim pazarlıklarının bir süredir devam ettiği öğrenildi. Genel merkez düzeyinde devam eden görüşmelerde gündem Kocaeli.

DEM PARTİ CHP’Yİ DESTEKLEYECEK

Tarafların büyük ölçüde anlaşma sağladığı formül kabul görür ve imza altına alınırsa CHP Dilovası Adayı Yakup Törk adaylıktan çekilecek. CHP Dilovası’nda DEM Parti Dilovası adayı olan, yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı’yı destekleyecek. DEM Parti’de İzmit, Derince, Karamürsel dahil 11 ilçede CHP’yi destekleyecek.

DEM PARTİ KAMUYA AÇIKLAYALIM DEMİŞTİ

Bilindiği üzere CHP ile DEM Parti daha önce de masaya oturmuş, DEM Parti’nin seçim birlikteliğinin kamuya açıklanmasını istemiş, belediye meclis aday listelerinde ve belediye başkan yardımcılığı düzeyinde çeşitli taleplerde bulunmuştu. Bu talepler kabul görmediği için adaylar seçim kuruluna bildirilmeden bir ittifak sağlanamamıştı.

ADAYLAR ÇEKİLECEK

Halen genel merkezler düzeyinde devam eden CHP – DEM Parti Kocaeli ittifak görüşmelerinde sonuç olumlu olursa Yakup Törk ve Dilovası hariç diğer ilçelerdeki DEM Parti adayları görevlerinden çekilecek. Bu hafta içi sonuçlanması beklenen ittifak çalışmalarının başta Derince Belediye Başkan Adayı Sertif Gökçe olmak CHP’li adaylara güç katması bekleniyor.

DERİNCE’DE SERTİF GÖKÇE’Yİ DESTEKLİYORLAR

Hatırlanacağı gibi DEM Parti, Derince özelinde CHP ile anlaşma sağlamış ve Derince’de aday çıkarmamıştı. Derince’de CHP’li aday Sertif Gökçe’yi destekleme kararı alan DEM Parti’nin bu birlikteliği diğer ilçelere de taşımasına kesin gözle bakılıyor.