Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kocaeli Meclis Üyeleri belirleniyor…

Cumhuriyet Halk Partisi’nde meclis üyesi mesaisi başladı. CHP’de meclis üyesi aday listelerini ilçe yönetimleri yapacak. 5 ilçede listeler direkt olarak seçim kuruluna sunulacak, 7 ilçenin listesini ise MYK inceleyecek ve onaylayacak.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde meclis

ugurCumhuriyet Halk Partisi’nde meclis üyesi mesaisi başladı. Bugün il başkanlığında geniş bir toplantı gerçekleştiren CHP’liler meclis üyesi adaylarını belirliyor. CHP’de meclis üyesi aday listelerini ilçe yönetimleri yapacak. İlçe başkanları hazırladıkları listeleri il başkanlığına sunacak. Kartepe, Başiskele, Karamürsel, Kandıra ve Dilovası’nda meclis üye listeleri direkt olarak ilçe yönetimlerinin belirlediği şekilde seçim kuruluna sunulacak.

İLÇE BAŞKANLARI NE DERSE O OLACAK

İzmit, Körfez, Gölcük, Derince, Gebze, Çayırova ve Darıca da ise il başkanlığı hazırlanan listeleri CHP Genel Merkezi’ne iletecek. burada MYK üyeleri tarafından incelenecek olan söz konusu 7 ilçenin listeleri MYK tarafından onaylandıktan sonra seçim kuruluna iletilecek. CHP’nin söz konusu 7 ilçeyi MYK onayına bırakmasının sebebi olarak büyükşehire gidecek olan meclis üyelerini dikkatli seçmek istemesi gösteriliyor.

KÖRFEZ ÖZEL OLARAK DAHİL EDİLDİ

Öte yandan CHP Kocaeli İl Başkanlığı’na iletilen ilk genelgede İzmit, Gölcük, Derince, Gebze, Çayırova ve Darıca ilçeleri MYK onayına bırakılmış, Körfez ilçesiyle ilgili ise herhangi bir karar açıklanmamıştı. Belediye başkan adayı Tayfun Balıkçı ile ilçe başkanı Gülseren Solmaz Altunal’ın arası ön seçim nedeniyle açık. Bu sebeple CHP PM’nin pazartesi günü gerçekleştirilen toplantısında Körfez’le ilgili özel bir karar alındı. Körfez ilçesi de meclis üyesi listesi MYK onayına bırakılan ilçeler arasına dahil edildi.