Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP Kocaeli’de seçim sürecinde iki ilçenin başkanı yok

CHP İzmit’te hem ilçe başkanı Hakan Çakar’ın istifası hem de yönetimin düşmesi, Körfez’de ise ilçe başkanı Bülent Yıldız’ın istifasının ardından genel merkez tarafından halen atama yapılmadı. 2023 genel seçimleri öncesinde ilçe başkanlıklarının boş kalmasına partililer tepkili.

CHP İzmit’te hem ilçe

Nazim Ozgun Erbulan 1Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) milletvekili aday adaylığı için yöneticilerin istifa süresi 26 Aralık 2022 tarihi ile son buldu. CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar 23 Aralık 2022 tarihinde, CHP Körfez İlçe Başkanı Bülent Yıldız ise 26 Aralık 2022 tarihinde ilçe başkanlığı görevinden istifa etti. Hem Çakar hem de Yıldız aday adayı olmasının ardından milletvekilliği için çalışmalara başlarken yerlerine ise genel merkezden atama yapılacağı duyuruldu.

SEÇİM SÜRECİ BAŞKANSIZ İLERLİYOR

İzmit için 11 gün, Körfez için 8 gün geçmesine rağmen genel merkezden ilçe başkanlığı için atama kararı henüz çıkmadı. Genel merkezin ne kadar sürede atama yapacağı merak konusu oldu. İlçe başkanlıklarının boş kalması ve CHP İzmit’te karar yeter sayısının üzerinde istifalar olması sonucu ilçe yönetiminin düşmesine rağmen halen atama yapılmaması partililerin tepkisine neden oldu. Partililer, 2023 genel seçimleri öncesinde birisi merkez ilçe olmak üzere iki ilçeye bir an önce atama yapılmasını bekliyor.

İZMİT İÇİN BİRDEN FAZLA İSİM

Bir diğer yandan CHP İzmit için çok sayıda partilinin adı geçerken İzmit İlçe Yöneticisi Çetin Seymen, aday olduğunu duyurdu. Son ilçe başkanlığı seçiminde İlçe Başkanı Hakan Çakar ile yarışan ancak seçimi kaybeden Gökhan Ercan’ın ismi parti içerisinde sıkça dile getirilirken konuşulan bir diğer isim İl Başkan Yardımcısı Gökhan Darcan oldu. Genel merkezin ne zaman atama yapacağı henüz bilinmiyor.