Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP kurultay günü bugün!

CHP Kocaeli Kurultay delegeleri bugün gerçekleştirilecek kurultay için Ankara’ya gitti. Kurultay bugün saat 10.00’da başlayacak 2 gün sürecek.

CHP Kocaeli Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 37. Olağan Kurultayı 25-26 Temmuz tarihlerinde bugün ve yarın Bilkent Odeon Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nun karşısına güçlü bir ismin rakip olarak çıkması beklenmiyor. Mevcut genel başkan adayları İlhan Cihaner, Aytuğ Atıcı ve Tolga Tarman. Bugün CHP’nin yeni genel başkanı belli olacak. Asıl hesaplar ise yarın gerçekleştirilecek Parti Meclisi seçimi için yapılıyor.

İLK GÜN PARTİ MECLİSİ

CHP’de herkes Parti Meclisi üyelerine kilitlenmiş durumda. PM pazarlıkları sürüyor. CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı iki gündür Ankara’da önemli temaslarda bulunuyor.  Daha önce Marmara Bölgesi’nde görev yapan il başkanlarını bir araya getiren ve ortak çalışma ortamı yaratan Harun Yıldızlı Ankara’da da Parti Meclisi üyelerine Marmara Bölgesi il başkanlarının blok halinde destek vermesi için çabalıyor.

GENEL BAŞKANA BLOK OY

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Örgütü 28 isim kurultayda oy kullanacak. Kurultay delegelerinin oyları ile birlikte 52 kişilik Parti Meclisi ve CHP Genel Başkanı seçilecek. CHP Kocaeli’nin Parti Meclisi’ne en az bir ismi sokması bekleniyor. genel başkanlık seçiminde ise genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na Kocaeli’den blok oy çıkacağı konuşuluyor.

CHP Kocaeli İl Örgütü Kurultay Delegeleri şöyle;

Özgür Harun Yıldızlı, Başiskele ilçe başkanı Anıl Acurman, Derince ilçe başkanı Birkan Koçak, Körfez ilçe başkanı Bülent Yıldız, Çayırova ilçe başkanı Cihan Soyluçiçek, Ercan Gökdemir, Fahrettin Aktaş, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Darıca ilçe başkanı Göktan Aktaş, Kandıra ilçe başkanı Gülay Eyisabuncular, Gülay Özbay Salman, Gülseren Solmaz Altunal, eski genel başkan yardımcısı Hurşit Güneş, Kardelen Beytaş, eski il başkanı Cengiz Sarıbay, eski milletvekili Mehmet Ali Kaplan, Muhip Kanko, Musa Haydaroğlu, Olcay Öğüt, Ozan Aksu, eski ilçe başkanı Recep Dursun, Sati Bozkurt, Selim Yıldız, Suat Ülkü, Vedat Küçük, Zenure Çataltepe, milletvekili Tahsin Tarhan, TBMM Başkanvekili Haydar Akar.

KURULTAYA ÖZEL ŞARKI

Bilkent Odeon’da düzenlenen olan kurultay için hazırlıklar tamamlandı. Kurultay için Ali Altay özel bir şarkı hazırladı. İktidarın Yolu Kılıçdaroğlu isimli şarkı bugün yayınlandı. CHP kurultay şarkısında adalet yürüyüşü vurgusu dikkat çekti. Pek çok CHP kurumsal seçim şarkısıyla aynı ritme sahip olan İşte  – İktidarın Yolu Kılıçdaroğlu’nun iki gün sürecek olan kurultayda sık sık kullanılacağı öğrenildi.

CHP kurultay şarkısı – İktidarın Yolu Kılıçdaroğlu sözleri şöyle;

Hak hukuk adalet mücadelemizde 83 milyon ile kucaklaşıp el ele iktidara yürüyoruz.
Yarınları sevgiyle kuracağız.
Sevgi saygı hep sözünde yalan yanlış yok özünde,
Ata’mızın izinde Kılıçdaroğlu.
Samsun’dan Antalya’ya, Edirne’den Ardahan’a, yüreğinde Anadolu, Kılıçdaroğlu.
Yerelden genele, halkımızla el ele,
Yürüyor iktidara Kılıçdaroğlu.
İktidarın yolu, Kılıçdaroğlu.
Hak, hukuk, adalet, ruhunda asalet,
Gençler sana emanet Kılıçdaroğlu.

MANİFESTOYU KILIÇDAROĞLU AÇIKLAYACAK

CHP’nin Demokrat Parti iktidarı döneminde, 1959’da yaptığı kurultayda kabul edilen “İlk hedefler beyannamesi” benzeri bir manifestonun yayınlanacağı kurultayda, “devlet” anlayışı yeniden tanımlanacak, ceberrut ve baskıcı devlet yerine, sosyal devlete vurgu yapılacak. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklayacağı manifesto ile parlamenter sistemi merkeze alan yeni Anayasa, ifade ve basın özgürlüğü, ekonomik kalkınmada devletin rolü konularında CHP’nin izleyeceği yol haritası kamuoyuna açıklanacak. Manifestoda ayrıca adalet vurgusu da yer alacak. ‘Vatandaşını ezen değil, adaletiyle vatandaşını koruyan’ devlet tanımı da yapılacak.

“HEDEF İKTİDAR”

Kurultay’a özel hazırlanan, söz ve müziği Ali Altay’a ait olan şarkının adı da “İktidarın yolu Kılıçdaroğlu” olarak belirlendi. Bilkent Odeon’daki pankartlarda ise “hedef iktidar” sloganı kullanılacak. Kurultay’da divan başkanlığını da Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun üstlenmesi bekleniyor.

BİN 356 DELEGE OY KULLANACAK

CHP kurultayında bin 356 delege oy kullanacak. Genel başkan adaylarının konuşmalarının ardından seçime geçilecek. Sandıklar, konuşmaların yapılacağı Odeon’un bahçesinde kurulan dev çadırlar içinde yer alacak. Konuşmaları dinleyen delegeler, Odeon’dan çıkarak oylarını kullanacaklar. Kurultayda oy verme işlemi 44 sandık ve 132 kabinde gerçekleştirilecek. Her sandığa 31, her kabine de 10 kişi olacak şekilde düzenleme yapıldı.

© Uğur ENÇ