Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’li Yıldızlı’ya Ellibeş’ten YKS cevabı

CHP Kocaeli İl Başkanı

CHP Kocaeli İl Başkanı Özgür Harun Yıldızlı, dün YKS ile ilgili tarihlerin değiştirilmesine yönelik bir açıklama yaparak iktidarı eleştirmişti. Yine aynı konuyla ilgili bir dizi eleştiriler olmuştu. AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, bu eleştirilere cevap verdi. Ellibeş, dünyayı sarsan bir krize rağmen Türkiye’nin süreci başarıyla yürüttüğünü belirtti. Ellibeş, şunları söyledi: “Kriz anlarında belirsizliğin hakim olduğu koşullar içinde kararlar alınır ve bu kararlar esnek tutulur, mutlaklaştırılmaz. Belirsizliğin ortadan kalkmasını takiben krizin daha somut verilerle yönetilmesi imkanı edinilir ve buna istinaden de daha önce alınmış kimi kararlarda güncelleştirmeye ve düzeltmeye gidilebilir.

“YÜKSEK ÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI” 

Son dönemde değişiklik yapılan kimi kararlar bu çerçevede görülmelidir. Yükseköğretim Kurumları Sınavı da bu doğrultuda 27-28 Haziran’da, Liselere Geçiş Sınavı 20 Haziran’da olacak şekilde yeniden belirlenmiştir. Kovid-19 yalnızca Türkiye’yi vurmuş değildir, tüm dünyanın mücadele ettiği ve 2.dünya savaşından beri insanlığın karşı karşıya kaldığı en ağır krizlerden biridir. Ülkemiz bu salgını başarıyla yönetmiş, salgının yayılımını kontrol altına almış, ölüm oranlarını belirli bir seviyede tutmuş, yurt dışında 103 ülkeden 65 bin vatandaşımızı geri getirmiştir. Bu olumlu tablonun yanında, krizin doğal sonucu olarak görülebilecek kimi karar değişikliklerini mesele etmek haksızlıktır.

“SİYASİ RANT DEVŞİRMEK…”

Müreffeh, istikrarlı, büyüyen bir Türkiye’den rahatsız olup kaos ve kargaşa içinde bir Türkiye hayali içinde bulunan, mesailerini bozgunculuk çıkarmak için harcayanların bu seferki hedefi öğrencilerimiz olmuştur. Öğrencilerimizin gelecek kaygıları üzerinden siyasi rant devşirmeye çabalayan bu çarpık bakış, Kovid-19 salgının getirdiği ve tüm dünyayı etkisi altına alan belirsizlik ikliminden kaynaklanan karar değişikliği, öğrencilerimizin lehine bir uygulama iken, bunu siyaseten bir propaganda malzemesi yapmak için derhal öne çıkan muhalif gruplar öğrencilerimizi değil kendi siyasetlerini düşünerek iş yapmaktadırlar. Bu kargaşa yaratma niyetli girişimlere karşı uyanık olunmalı, içinde bulunduğumuz salgın halinin pek çok takvimi etkilediği, karar alma mekanizmalarını da kimi açılardan zorladığı bilinmelidir.”

“GENÇLER BİZİM GÖZ BEBEĞİMİZ”

“Bu sene her öğrencimiz, ister resmi ister özel okul olsun, kendi okulunda LGS’ye girecek. Bu okulların tamamı dezenfekte edilecek. Her sınıfta dezenfektan olacak. Bütün öğretmenler, veliler, çocuklar için ücretsiz maske dağıtılacak. Her iki oturumda olmak üzere çocuklarımızın maskeleri olacak. 2020 YKS’de de benzer hijyen kuralları uygulanacak. Öğrencilerimiz müfredattaki ikinci dönemden muaf olacak. Öğrencilerimiz düşünülerek sınav süresi 30 dakika uzatıldı. Bunun yanında baraj 10 puan düşürülerek 170’e çekildi. Bir kez daha belirtmek isterim ki, öğrencilerimizin lehine birçok düzenleme ve kolaylık devreye sokuldu. Sınav günüyle ilgili de gerekli tedbirlerin hepsi alınarak, kademeli olarak normal hayata dönüş adımları atılmaktadır. AK Parti, 2002’den bu yana özellikle gençlerimizi önceleyen politikalar hayata geçirmiştir. Türkiye’nin en genç partisidir. Seçilme yaşının 18’e düşürülmesinden, siyasette temsil hakkına kadar her zaman gençlere daha fazla ifade alanı açmaya çalışmıştır. Gençlerimizin moralini ve motivasyonunu bozmak pahasına bu konuların siyasete alet edilmesi doğru değildir. Kimse olmasa bile, bizler daima gençlerimizin yanındayız.”