Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ellibeş de o tartışmaya katıldı!

TV 41 ekranlarında yayınlanan 7 Artı programının bu haftaki konuğu AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş oldu. Ellibeş gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

TV 41 ekranlarında yayınlanan

Her perşembe akşamı 20.00-22.00 saatleri arasında TV 41 ekranlarında yayınlanan 7 Artı programının bu haftaki konuğu AKP İl Başkanı Mehmet Ellibeş oldu. Moderatörlüğünü Özgür Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adem Turgut ve Çağdaş Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sadun Çetin’in birlikte yaptığı programda Başkan Ellibeş, gündeme dair sorulara çarpıcı cevaplar verdi. Ellibeş, ilçe kongrelerinden CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı’nın paylaşımına, İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney’in istifasında etkisi olduğuna dair çıkan spekülasyonlara dair ilk kez konuştu.

YATIRIMLARI ANLATTI

Kentimizde yapılan yatırımlara değinen ve açıklanan Yürüyüş Yolu projesinin kendisini de heyecanlandırdığını vurgulayan Mehmet Ellibeş, Kocaeli Şehir Hastanesi inşaatı bitirilip tüm donanımın tamamlanmasıyla 2021 ilk yarısında hizmete girmesi gerektiğini söyledi. Başkan Ellibeş bölgeye ulaşacak tramvay hattının ihalesinin yapılmasının da çok sevindirici olduğunu belirterek “ Tahir Büyükakın, metroda olduğu gibi burada da büyük bir başarı yakaladı. Hassasiyet gösteriyor” dedi.

“KANDIRA YOLUNUN ESKİ HALİ UNUTULMASIN”

Son çalışma ile birlikte duble hale getirilecek Kandıra yolunun geçmişteki halinin unutulmaması gerektiğini söyleyen Mehmet Ellibeş, “Kandıra’ya iki saatte gittiğimiz o zorlu yolculuklar unutulmasın. 2 saatlik yolu 40 dakikaya biz indirdik. Şimdi kazalar azalsın ve yolculuk daha konforlu hale gelsin diye de çalışıyoruz. Kamulaştırma sürüyor. Uygulamalar hızlı, ödemelerinde bir aksama yok ve 2021’in ikinci yarısında bitecek” dedi.

“KONGRELERİNİ EN ERKEN BİTİREN İLİZ”

10 ilçe kongresinin 15 gün gibi kısa bir sürede kusursuz organize edilmesinden büyük memnuniyet duyduğunu belirten Ellibeş, “Eski başkanlar bana ‘hele bir kongreleri bitir o zaman il başkanı olacaksın’ diye espri yapıyorlardı. Espri olduğunu bilsem de beni kamçılayan sözlerdi. Çok güzel kongreler yaptık. Emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ederim. Genel merkezimiz ekim sonuna kadar bitmesini istiyordu. Biz pandemideki artışı da göz önüne alarak hızlı bir program için izin aldık ve 10 kongremizi 15 gün gibi kısa bir süre içinde yaptık. Açık alan ya da havalandırması çok iyi olan mekanlar seçtik. Sadece Dilovası’nda bir aksilik oldu ve bir hafta gecikmeli gerçekleştirdik. Yine de ilçe kongrelerini en erken bitiren iliz. Bu konuda genel merkezimiz de bize teşekkür etti. Kongrelerimize katılım da çok iyi oldu. Tek adaylı kongre olmasına 4 bin 888 delegeden 3 bin 248’i gelip oy kullandı. Zorla yaptırılamaz. Bu sevda işi, dava işi. İlgiden de memnunuz” dedi.

“330 YÖNETİCİDEN 220’Sİ DEĞİŞTİ”

Listeleri kucaklayıcı yaptıklarını geçmişi unutmadıkları gibi geleceği de inşa ettiklerini söyleyen Başkan Mehmet Ellibeş, “330 ilçe yöneticimizin 220’si yeni. Yani değişim oranı yüzde 65 dolayında. 12 İlçe başkanından da 5’i değişti ” dedi. Eski İl Başkanı Mahmut Civelek’in il delege listesinde olmadığına dair iddialara da gülüp geçtiklerini söyleyen Ellibeş, “Partimize emek vermiş herkes listemizde var. Mahmut Bey de Başiskele’den il delegesi. Zaten listeler ne kadar kucaklayıcı olduğumuzu gösteriyor” dedi.

“O FOTOĞRAFTAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ”

CHP İl Başkanı Harun Yıldızlı’nın fotoğraf paylaşımını da eleştiren Ellibeş, “Harun kardeşimin muradı nedir? Bunu yaparak hükümeti ve AK Parti’yi kötülemek mi istiyor? İnsaf ve izanla örtüşmez. Eski bir fotoğraf servis yapılmış, bundan siyaset üretilmeye çalışılıyor. Soruyorum Harun kardeşime, o manzaradan İzmit Belediyesi ve başkanı da sorumlu değil mi? Söyleyeyim, oradan siyasetin spekülatif dünyasına ekmek çıkmaz. Orada eğer birileri gerçekten çöpten ekmek yiyorsa-topluyorsa bu hepimizin ayıbıdır. Hep birlikte çözmeliyiz ama yanda büyük torbalar var. Büyük olasılıkla çöpten geri dönüşüm yaparak hayatını kazanmaya çalışan birileri. Büyükşehir Belediyemiz onları arıyor ama henüz bulamadı. Büyükşehir’in ihtiyaç sahiplerine ne kadar hızlı ve büyük yardımlar yaptığını hepimiz biliyoruz. Örnekleri çok” şeklinde konuştu.

“İZMİT BELEDİYESİ HANGİ PROJEYİ YAPMIŞ?”

İzmit ilçe kongresinde İzmit’i tekrar kazanma hedefinin vurgulanmasının normal olduğunu belirten Ellibeş, “Elbette biz sandıktan İzmit’te de AK Parti çıksın diye uğraşacağız. Bu çok normal. Biliyorsunuz, ben İzmit Belediyesi ile ilgili konuşmayı sevmiyorum. Ancak görüyoruz ki Fatma Kaplan Hürriyet başkanlığındaki İzmit Belediyesinin elle tutulur bir tek projesi yok. Bizim yaptıklarımızı anlatıyorlar. Ben onlarla ilgili neyi konuşayım. Sevgili kardeşim Harun Yıldızlı’ya tavsiyem bizim gibi yapsın; gitsin İzmit Belediyesine ve geçen sürede yapılan çalışmaları değerlendirsin, görsün. Bir şey yapılmadığını gözleriyle görsün” dedi.

RAKAMLARI SAVUNDU

Pandemi sürecinin iyi yönetildiğini vurgulayan AKP İl Başkanı Ellibeş, Koronavirüs sürecindeki rakamların gizlendiğini ve gerçeği yansıtmadığına dair iddialara da sert çıktı, “Rakamlarla neden oynansın, kime faydası olur ki? Tedavi protokolleri değiştiği için, sağlık sistemi rahatlatılmak istendiği için yapılan uygulamaları böyle yorumlamak doğru değil. Sağlık çalışanlarını anlamak ve onlara yardımcı olmak zorundayız. Tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ediyorum çünkü özveri ile çalıştılar” dedi.

ERGÜNEY YORUMU

İl Sağlık Müdürü Dr. Şenol Ergüney’in istifasını istediği veya istifada etkisi olduğu yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Ellibeş, “Şenol Bey, pandemi sürecinde çok başarılı bir şekilde görev yaptı. Ve bu yüzden de kısa bir süre önce Sağlık Bakanlığı sözleşmesini yeniledi. Başarılı bir yönetici. Benim haddime mi düşmüş onun istifasını istemek? Ben vali değilim, Bakan değilim. Üstelik ben öyle biri değilim” dedi.

“GERİ DÖNMESİNİ ÇOK İSTERİM”

İstifa eden Kocaeli İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney’in geri dönme ihtimali de sorulan AK Parti Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, “Geri dönmesini çok isterim ama bu kendisi ve Sağlık Bakanlığı’nın elinde olan bir şey. Diğer yandan da şunu da vurgulamak lazım, hiçbir kurum yöneticisiz kalmaz.”

ADAYLIK AÇIKLAMASI

İl başkanlığı ile ilgili durumun her iki açıdan da netleşmediğine dikkat çeken Ellibeş, kendisinin de henüz adaylık ile ilgili net bir kararı olmadığının altını çizdi. Mehmet Ellibeş, “AK Parti’de bu seçimleri anlamak için AK Parti’yi iyi tanımanız lazım. Biz de görev istenmez, verilir. Süreci hatırlayın. Biliyorsunuz, 41 yıl belediyecilik yaptıktan sonra köşeme çekilip torunumu seveceğim bir dönemde diğer aday adayı arkadaşlarımla çağrıldığım İstanbul’da genel başkanımız, ‘Mehmet, Kocaeli teşkilatlarının sorumluluğu bundan sonra senin omuzlarında’ diyerek bu onurlu görevi bana verdi” dedi

“TEŞKİLATLARIN ÜZERİNE ÇÖKEN KÜLÜ ÜFLEDİM”

Mehmet Ellibeş ayrıca, “Kaderin üzerinde bir kader vardır. Altyapısı güçlü bir ilde sadece teşkilatlar üzerindeki külü üfledim. Beni tanıyorsunuz yerimde duramam. Çok çalıştım. Ekip arkadaşlarımla birlikte her ilçeye defalarca gittim. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki bir hareketin içinde olmaktan onur duyuyorum. Ve bu harekette il başkanı olmanın sorumluluğunu en iyi şekilde yerine getirmek için çalıştım. Bundan sonrasını önce genel merkezimiz değerlendirecek. Tabii ben de kendim ile ilgili bir değerlendirme yapacağım” dedi.

3 SEZONLUK FIRSAT

İlçe belediye başkanlarını en iyi ben anlıyorum. Performanslarına ve vaatlerinin hangi noktada olduğuna baktık. Karneleri zayıf değil. İyi durumdalar ve önlerinde vaatlerinin tamamını yapmak için 3 sezonluk fırsat var. Büyükşehir Belediyemiz de onlara el uzatıyor. Tahir Başkanı ise çok başarılı buluyorum. Tam not veriyorum. Bütçeyi iyi yönetiyor. Hizmet önceliği çok iyi. Kurumlarla ilişkileri çok iyi. Ne zaman isterse siyaseten yanındayım. Vekillerimiz de çok çalışıyor. Siz medya mensupları görmüyorsunuz ve belki anlatmada eksiğimiz var ama vekillerimiz de programlarımıza harfiyen uyuyor. Aydın Ünlü ve MHP’liler ile diyaloglarımız da çok iyi. Cumartesi günkü kongrede yanlarında olacağız” dedi.

HEDEF 35, MEVCUT 8 BİN ÜYE

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın her yıl 1 milyon yeni üye hedefi koyduğuna dikkat çeken Ellibeş, “Biz de kendimize yıl sonuna kadar 35 bin üye yapma hedefini koymuştuk. Biliyorsunuz araya pandemi ve ilçe kongreleri girdi. Hatta kadın ve gençlik kollarımızda değişim oldu. Buna rağmen 8 binin üzerinde üye yaptık. Yılsonuna kadar 35 bin üyeyi tamamlayacağız. Üye olanların çoğunluğu 18-35 yaş aralığında. Bu ayrıca sevindirici” dedi.

Kaynak: Bizim Yaka Gazetesi