Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Emre Andız İzmit gövde gösterisi yaptı!

CHP’de İzmit Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen birçok isim olsa da resmi başvuru yapan tek isim Emre Andız oldu.

CHP'de İzmit Belediye Başkan

CHP’de yerel seçim için adaylık başvuruları 21 Kasım Salı günü itibariyle başladı. İzmit Belediye Başkan adaylığı için ismi geçen birçok isim olsa da resmi başvuru yapan tek isim Emre Andız oldu. 2018-2020 yıllarında CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Emre Andız, bugün İzmit Belediye Başkan aday adaylığını ilçe örgütü önünde gerçekleştirdiği programla kamuoyuna duyurdu. Yoğun katılım olan programda konuşan Emre Andız şu ifadeleri kullandı: “Değerli ilçe başkanlarım, önceki dönem il başkanlarım, ilçe başkanlarım, kadın örgütlerimizin değerli temsilcileri, meclis üyelerimiz, kıymetli muhtarlarımız, sivil toplum örgütlerinin kıymetli başkanları ve yöneticileri, spor kulübü başkanları ve yöneticileri, değerli mahalle temsilcileri, cumhuriyet halk partisine gönül vermiş değerli üyeler, basınımızın değerli emekçileri, izmitimizin 102 mahallesinden gelmiş kıymetli komşularım ve herkes sıcacık yatağında yatarken bu kentin sokaklarında geceyi yorgan yağmuru yastık yapan, hiç kimseden görev ve işaret beklemeden bu kentin dört bir yanında mücadele eden, yarin yanağından gayrı her yerde her şeyde hep beraber omuz omuza mücadele ettiğim gençlik örgütlerinin vefakar, cefakar genç yol arkadaşları.
hepiniz hoşgeldiniz.

KalabalikİLKOKUL YILLARINDA…

Yıl 1999’du yerel seçimler arifesindeydik, Kuruçeşme belde örgütünde ilkokula giden bir öğrenci olarak orada cumhuriyet halk partisinin tozunu yutmaya başladım. Buradaki büyüklerim hatırlar eskiden seçim dönemlerinde hediyelik eşya dağıtılırdı partili emekçiler onları hazırlar ben ödevlerimi o parti binasında yapardım. O günün belediye başkan adayı Burhan Yıldız, bugün burada. Bugüne kadar Cumhuriyet Halk Partimizin kentimize yaptığı hizmetler kazandırdığı eserler bu kentin temelini oluşturmuştur. barajdan doğalgaza, buz pateninden bu kentin en kıymetli eserlerinden olan izmit fuarına, sanayi sitelerinden fethiye caddesine, kreşlerinden kütüphanelere, aşevlerinden sosyal konutlara, alzheimer merkezinden, çınar akademiye, bu kent için cumhuriyet halk partisi demek hizmet demek, emek demek, eser demektir.

BİRLİKTE GÜLDÜK, BİRLİKTE AĞLADIK

Biz bu kenti yönetmeye talibiz, bu kentin eksiklikleri biliyoruz. Kyk yurtlarında yaşanan faciaları aklımızdan çıkarmıyor ve diyoruz ki hiçbir öğrencimizi bu yurtlarda yaşamaya mahkum etmeyecek şekilde kentimizi öğrenci yurtlarıyla donatacağız! Okul yıllarında derslerden kaçıp İsmet paşa mabedinde desteklediğim, deplasman yollarında besteler söyleyip şanlı taraftarı hodrimeydan içinde yer aldığım, şehrimizin en büyük birleştirici gücü olan Kocaelispor’umuzun hakettiği başarılara ulaşması için var gücümüzle çalışacağız. Bizler bu yola çıkmadan önce kendimize bir takım sözler vermiştik. Bu partinin gençleri, bu kenti yönetmeli, bu bilinçle yolumuza devam etmek zorundayız demiştik. 2019 yılında tüm ilçelerde görev alan genç meclis üyelerimiz ile başlangıcı yapmış, geleceğe dair umutlarımızı daha diri tutmuştuk. İşte bugün, kendi konfor alanlarından çıkmayarak bir işaret bekleyip bir yerlere aday olmayı düşünenlerin değil, bu kenti, bu partiyi bu partinin çocukları yönetecek iddiasıyla yola çıkanların seslerini yükseltme günüdür. Yıllarca bu şehrin sokaklarında birlikte güldük, birlikte ağladık. Hayaller kurup başarılar elde ettik. Şimdi sıra sevdalısı olduğumuz bu kente aidiyetimizi gösterip, kazandığımız tüm güzellikleri daha da ileri taşımak ve izmitimize hizmet etmektir.

DİNAMİK EKİPLE BİRLİKTE

Kıymetli Cumhuriyet Halk Partisi ailem, belediye başkanlığı bir hizmet etme sevdasıdır. Belediye başkanı olmak isteyen kişi görev gelirse yaparımdan ziyade görev almak için mücadele etmek zorundadır. Belediye başkanlığı yapabilmek için yaşadığınız kente dair hayalleriniz olmak zorundadır. Benim bu kente dair hayallerim var, benim bu kentin çocuklarına gençlerine ve kadınlarına dair hayallerim var. Benim bu kentte Cumhuriyet Halk Partisi belediyeciliğini bulunduğu noktadan çok daha yukarıya çıkarmaya dair iddiam var. İzmitli hemşerilerim beni bu göreve layık görür ve göreve başlarsak 5 sene sonunda bu kentte yaşayan her bir bireyin “iyi ki CHP’li bir belediye var” diyeceği bir başarıyı sağlamak bizim boynumuzun borcudur! CHP Gençlik Kolları’nda yetişmiş, bu güzel kentin sokaklarında büyümüş, buranın havasını içine çekmiş, her biriniz gibi bu kente sevdalı bir hemşehrinizim. kendimi önce örgütüme sonra İzmit halkına emanet ediyorum, örgütümün onayını aldıktan sonra da kentin onayını almam için var gücümle çalışacağımızı açıkça belirtiyorum. dinamik bir ekiple birlikte bu şehre yeni bir soluk getirmeyi amaçlıyorum. Yolumuz doğrudur, yolumuz şeffaftır, yolumuz nettir, inanıyorum ki yolumuz açıktır.

KENDİMİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NE EMANET EDİYORUM

28 yaşında hareket ordusu kurmay başkanı, 30 yaşında trablusgarp cephesinde, 32 yaşında sofya askeri ataşesi, 34 yaşında anafartalar komutanı olarak Çanakkale Cephesinde büyük bir kahramanlık destanı yazan, 38 yaşında Samsuna çıkıp Türk Ulusunun düşman işgalinden kurtuluşunun ateşini yakan, partimizin kurucusu olan, 39 yaşında TBMM’yi kuran, 40 yaşında Başkomutan olarak türk milletinin ulusal bağımsızlık mücadelesini veren, 41 yaşında Kurtuluş Savaşını kazanarak düşmanı yurttan kovan ve 42 yaşında kudretli Türk ulusuna Cumhuriyeti armağan eden ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedef doğrultusunda mücadele eden 100 yıllık Cumhuriyetin ve Cumhuriyet Halk Partisinin bir genci olarak 34 yaşında kendimi Cumhuriyet Halk Partisine ve izmit halkına emanet ediyorum.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAĞIZ

Burada bana inanıp güvenmiş, oğluyla kızıyla eşiyle, annesiyle, babasıyla burada pür dikkat konuşmamı dinleyen, bu parıltılı, gururlu, onurlu tüm dava arkadaşlarıma, ağabeylerime ablalarıma bir sözüm var. Emre Andız sizlerin bu parıltılı gözlerinizin, parıltısından güç alıp, İzmiti yönetmeye giden bu yolculukta, sizlerle yol yürümekten onur duyuyor, haysiyet duyuyor şeref duyuyor. Size söz veriyorum, Türkiyemize örnek olacağız, bu duygu ve düşüncelerle herbirinize teşekkür ediyor. Saygılar sunuyorum. Yürüyüşümüzün devam edeceğini tekraren bildirmek istiyorum. Kalın sağlıcakla..

EMRE ANDIZ KİMDİR?

İzmit Kuruçeşmeli olan ve burada yaşamını devam ettiren Emre Andız, 2013 yılında CHP İzmit Gençlik Kolları Başkanlığı görevine geldi. Andız bu görevin ardından 2015-2018 yılları arasında CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcılığı yaptı. 2018 yılında CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları Başkanı seçilen Andız 2 yıl boyunca bu görevi yürüttü. Galericilik işi ile uğraşan Andız evli ve 2 çocuk babası.