Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fatma Kaplan Hürriyet nereye aday?

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yeniden İzmit’e mi yoksa büyükşehire mi aday gösterileceği günlerdir tartışılıyor. Hürriyet’in adaylığı neden bu kadar gecikti? Nereye aday olacak? İşte detaylar…

İzmit Belediye Başkanı Fatma

ugurİzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in yeniden İzmit’e mi yoksa büyükşehire mi aday gösterileceği günlerdir tartışılıyor. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen PM toplantısında adının yeniden İzmit için açıklanması bekleniyordu. Ancak beklenen olmadı. MYK’daki listeden adı son anda çıkarıldı. Bunun sebebi günler sonra ortay açıktı. Hürriyet’in ismi MYK toplantısında görüşülürken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için güçlü bir aday olmadığı konuşuluyor. Hürriyet’le ilgili büyükşehir için bir araştırma yapılması ve bir süre beklenilmesine karar veriliyor.

İZMİT’İ KAZANABİLECEK 2 İSİM

Bu süre içerisinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi için Fatma Kaplan Hürriyet’in durumu araştırılıyor. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet geçtiğimiz günlerde genel merkezde bir dizi ziyaret gerçekleştirmişti. Bu ziyarette Hürriyet’le genel merkez yöneticilerinin büyükşehir belediye başkan adaylığını konuştuğu öğrenildi. Bu konuşma sırasında Hürriyet’e İzmit’i hangi isimlerin kazanabileceği sorulmuş. Hürriyet olası büyükşehir adaylığında İzmit Belediyesi’ni 2 ismin kazanabileceğini genel merkez yöneticilerini iletmiş. Bu isimlerden biri aday adayı Hüseyin Erol bir diğeri ise Kocaeli Barosu eski başkanı Bahar Gültekin Candemir olmuş.

ANKETLERDEN OLUMSUZ SONUÇ

Ancak büyükşehir adaylığı istemeyen Fatma Kaplan Hürriyet ‘Partim görev verirse, kaçmam’ demiş. Bildiğim kadarıyla büyükşehirle ilgili gerçekleştirilen araştırmalar çok olumlu sonuç vermemiş. Kocaeli’nin Ak Parti’nin kalesi olduğu görülmüş. İzmit Belediyesi’ni kaybetmek istemeyen CHP Genel Merkezi yeniden Fatma Kaplan Hürriyet demeye hazırlanıyor. Genel merkezden edindiğim bilgilere göre son kararı verecek olan Fatma Kaplan Hürriyet. CHP Genel Merkezi Hürriyet ne derse onu yapacak. Anketlerde ve saha araştırmalarında büyükşehir umudu görmeyen Hürriyet’in de ‘yeniden İzmit’ için kolları sıvaması bekleniyor.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI ARAYACAKLAR

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) yarın hep MYK hem de PM toplantısı gerçekleştirilecek. Bu toplantılardan günlerdir tahmin edilen kararın çıkması ve İzmit Belediyesi’ne yeniden Fatma Kaplan Hürriyet’in aday yapılması bekleniyor. Hürriyet’in adaylığının yarına kalmasının sebebi CHP’deki büyükşehir adaylığı hesabı. Ancak genel merkez yönetimi sadece adaylık için Fatma Kaplan Hürriyet ismini öne atmak istemiyor. Genel merkezin Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusunda yeni arayışlara girmesi bekleniyor.