Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Hakan Tanta: Genel merkez anketlerinde bütün adayların kazanabileceği görüldü

CHP İzmit Belediye Başkan Adayı Hakan Tanta, KYÖD Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Tanta, “Genel merkezimizin anketlerinde bütün adayların kazanabileceği görüldü. Bunun üzerine ön seçim kararı alındı” dedi.

CHP İzmit Belediye Başkan

ugurSEBO IMZACumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmit Belediye Başkan Adayı Hakan Tanta, Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Sosyal Tesisleri’nde basın toplantısı düzenledi. Kent genelinde yayın yapan pek çok gazete ve internet sitesinin üst düzey yöneticilerinin de katıldığı toplantıya Hakan Tanta’ya eşi Meral Tanta eşlik etti. 21 Ocak Pazar günü gerçekleştirilecek olan ön seçim süreciyle ilgili bilgilendirme yapan Hakan Tanta ön seçim yarışının demokratik bir atmosferde geçtiğini söyledi.

ÖN SEÇİM İDDİASI KONGRELERDEN GELİYOR

Toplantıda kısa bir açıklama yapan Hakan Tanta açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Önümüzde bir yerel seçim var. Bu yerel seçimler önümüze 5 yılda bir geliyor. Biz de bir iddia ortaya koyuyoruz kentimizi daha iyi yönetmek için. Bu seçimlerin arifesindeyiz. Biz de bu seçimde 5 arkadaşımız aday adayı olduk. Daha sonra bir arkadaşımız adaylıktan çekildi. Biliyorsunuz önce ilçe kongremiz oldu. Orada seçilen ve aday olan tüm başkan adayları bir ön seçim iddiası ortaya koydular.

GENEL MERKEZ BÜTÜN ADAYLARIN KAZANACAĞINI GÖRDÜ

İl kongremizde de il başkanımız ve diğer adaylarımız ön seçim iddiasını yinelediler. Milletvekillerimiz buradaki aday belirleme yönteminin ön seçim olması gerektiğini vurguladılar ve bunu genel merkezimize ilettiler. Bu seçimde sadece benim bildiğim 4-5 adet anket yapıldı İzmit genelinde genel merkezimiz tarafından. Bu anketlerde genel merkezimiz bütün aday adaylarımızın kazanacak potansiyelde olduğunu gördü. Bundan sonra ön seçim kararı alındı. Bu kararda başta il başkanımız olmak üzere örgütlerimizin büyük emeği var.

2019 SEÇİMLERİNDEKİ ÇALIŞMALAR

Eğer biz ön seçim kültürünü partimizde oturtursak bir müddet sonra üye yapısı da buna uygun olarak düzelir. Bir de aday olan arkadaşlarımız seçildikten 5 yıl sonra yeniden üyelerin karşısına çıkacağını bilir. Böylelikle partinin bayrak asan emekçilerini unutmazlar. Biliyorsunuz 2019 yılında bir seçime girdik. O dönem adaylıkla ilgili benim de adım geçti. Hazırlığım olmadığını partimize ilettim o dönem. Daha sonra Fatma hanım aday oldu ve ben o seçim kampanyasında partinin bütün temsilcileriyle, üyeleriyle, kazanamayacak sırada olan meclis üyesi adaylarımızla, mahalle temsilcilerimizle güzel bir kampanya yürüttük.

150 YILDIR BU KENTTE YAŞAYAN BİR AİLENİN FERDİYİM

2019 yılında güzel bir imece seçim çalışması sergiledik. Çok güzel bir proje ekibi kurduk. Ben de o ekibin proje yürütücülerinden biriydim. İyi bir çalışma yaptık ve seçimi kazandık. 31 Mart 2019 akşamında seçim kazandığımızda tırın üzerine çıktığımda ‘bu manzarayı gördüm başka bir şey yapmasam da olur’ demiştim. O günden itibaren her zaman partimin yanında oldum. Bana ne görev verilirse yerine getirmeye çalıştım. Ben 150 yıldır bu kentte yaşayan bir ailenin ferdiyim. İzmitlilik kültürüyle yoğurulmuş bir ailem var. Büyüklerimizin mezarları burada. Gençliğim bu kentte geçti. Üniversiteden hemen sonra kentime geri döndüm ve çalışmaya başladım.

DAHA İYİ YAPACAĞIMIZA İNANIYORUZ

KYÖD’e üye oldum. KODOSK’un kuruculuğunu yaptım. Kentin sosyal yaşamına katkı sunmak adına çalıştım. Kendi dost çevremde, sosyal yaşamımda gezmeyi ve dünyanın farklı ülkelerini görmeyi çok seviyorum. Her ülke başka bir yaşam biçimine sahip. Bunları görüp kendi kentimde uygulamak bambaşka bir şey. Bu insana büyük bir vizyon katıyor. Kentimizi seviyoruz. Kentimizde yapacaklarımız İzmit Belediyesi olarak sınırlı. Ancak bizler daha iyisini yapacağımıza inanıyoruz. Bir dönem geçirdik. Belediye başkanımız sosyal belediyecilik anlamında iyi işler yaptı. Biz daha iyi işler yapacağımıza inanıyoruz. Daha fazla oy alabileceğimize inanıyoruz.

HER PARTİDEN OY ALABİLİR

Çevremizde her partiden kimseler var. Zaman zaman oy istemeye zorlanıyoruz belki ama kendi adaylığımız söz konusu olduğunda her şey değişecektir. Biz bu kentin sokaklarında birlikte büyüdük. Akrabalık ilişkilerimiz var. Söz konusu bizim adaylığımız olduğunda büyük bir destek göreceğimizi düşünüyorum.”