Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Harun Yıldızlı canlı yayında her şeyi anlattı

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı TV 41’de yayınlanan 7 Artı programına konuk oldu. Yıldızlı örgüt içi tartışmalardan kent sorunlarına kadar pek çok konuda bilgi verdi, Adem Turgut ve Sadun Çetin’in sorularını yanıtladı.

CHP Kocaeli İl Başkanı

CHP Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı partisinin danışma kurulu toplantılarına başlama kararı aldıklarını duyurdu. Yıldızlı kurulların 2 ay içerisinde tamamlanacağını ifade etti.Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli İl Başkanı Harun Yıldızlı dün akşam Özgür Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adem Turgut ile Çağdaş Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sadun Çetin’in TV 41 ekranlarında hazırlayıp sunduğu 7 Artı programına konuk oldu. Gündeme dair pek çok konu eşliğinde kent sorunlarını, örgüt içi tartışmaları ve seçim çalışmalarını konuşan Harun Yıldızlı 2 saat boyunca canlı yayındaydı.

BEN SOKAKTA İL BAŞKANLIĞI YAPACAĞIM

Harun Yıldızlı’nın açıklamalarından satırbaşları şöyle; “Biz 1 Mart 2020’de göreve başladık. 6’sında mazbatayı aldık. Pandemiyle yaşıt gibiyiz. 18-19 aydır görev yapıyoruz. Biz göreve geldikten sonra muhtarlarımızı önceledik. Biz muhtarlarımıza çok kıymet veriyoruz. Sokaklara çok kıymet veriyorum. Ben sokaklardan, muhtarlardan kentle ilgili, kente dair çok şeyler öğrendim. Ben kongrede sokakta il başkanlığı yapacağımı, Cumhuriyet Halk Partisi’nin örgütleriyle birlikte sokakta olacağını söylemiştim. Biz Çayırova’nın internet sorununu, Karamürsel’deki Kızderbent’in sorunlarını, Gölcük’teki kentsel dönüşüm sorunu, trafiği, çöpü sokaklarda öğrendik.

SORUNLARI MUHTARLARIMIZDAN ÖĞRENDİK

Şu anda Kocaeli’de muhtarların yarısını ben bir fiil dolaştım. Geri kalan yarısını da tamamlayacağım. İlçe başkanlarımız muhtarlarla iletişim kurmaya devam ediyor. Bütün muhtarlarla irtibat halindeyiz. Sorun çözmek için adım atıyoruz. Çayırova Sazlıdere’nin sorunu çözüldüyse, Akmeşe’nin elektrik meselesi çözüldüyse bizim sayemizdedir. Biz muhalefet olarak sorunları dile getiriyor ve çözümü için ses çıkarıyoruz. Bu problemleri gündemde tutarak çözüme kavuşmasını sağlıyoruz. Biz bu sorunları hep muhtarlarımızdan öğrendik.

4 İLÇENİN NÜFUSU KENTİN YARISI

Herkes İzmit’i bu kentin merkezi olarak görüyor. Gebze’de ise farklı bir dünya var. 400 bine yanaşmış bir nüfus var. Gebze, Darıca, Çayırova, Dilovası’nı hesaplayınca 850 bin ediyor. 2 milyonluk kentin 850 bini bu 4 ilçede yaşıyor. Diğer nüfus ise 8 ilçeye dağılmış durumda. Biz Gebze bölgesini çok önemsiyoruz. Hiçbir ilçeye ayrım yapmıyoruz. Bütün ilçelerde tam saha sokaktayız. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Eylül ayında ağırlıklı olarak Gebze bölgesinde olacağımı dile getirmiştim. Kendi ailemde birinci derece akrabalarımın hastalıkları nedeniyle -babam ve anneannem büyük rahatsızlıklar atlattı- Eylül ayında tam randımanlı çalışamadım. Ancak bundan sonra haftada en az 2 gün Gebze bölgesinde olacağım. Olmak mecburiyetindeyim. Yaptırdığımız çalışmalar da Gebze bölgesine önem verilmesi gerektiğini gösteriyor.

BİZİ BİZDEN OLMAYANNLARLA BİR ARAYA GETİRİN

14 milletvekilimizle 4 ilçemizi taramıştık genel başkanımız gelmeden önce. 24 Ağustos’ta sayın genel başkanımız geldi ve yine Gebze bölgesindeki 4 ilçemizde görev yapan muhtarlarımızı topladık. Partililerimizle değil, muhtarlarımız ve STK temsilcileri ile genel başkanımızı buluşturduk. Sayın genel başkanımızın bize talimatı var, ‘Bizi bizden olmayanlarla bir araya getirin’ diyor. Bizi tanımayanlara kendimizi tanıtma ihtiyacımız var. Bu sebeple son genel başkan programımızda partililerimizden tepki de gördük. Parti büyüklerimiz genel başkan programında olmadıkları için sitem ettiler. Ancak o programın mahiyeti başkaydı.

DANIŞMA KURULLARI TOPLANIYOR

Şu ana kadar 10 ilçemize genel merkezimiz dokundu. Başiskele ve Kartepe ilçemize de önümüzdeki dönemde genel merkez heyetlerimiz gelecek. Bazı ilçelerde sorunlar olabilir. Sorunsuz, dikensiz gül bahçesi var mı? O sorunlar tartışılacak elbette. Bizim partimiz çok sesli bir parti. Bizler konuşuruz. Hep birlikte bir çözüm yöntemi buluruz. Tüzüğümüz çerçevesinde gereğini yaparız. Bugün sayın Oğuz Kaan Salıcı ile görüştüm. Danışma kurullarımızı hemen topluyoruz. Buradan örgütümüze ve tüm Kocaeli’ye duyurmuş olalım. İlk önce ilçelerde toplanacak kurullarımız daha sonra da ilde yapılacak. 2 ay içerisinde bütün danışma kurullarımızı tamamlamış olacağız.

PANDEMİ ENGEL OLDU

Normalde danışma kurullarının 6 ayda bir toplanması gerekir. Ancak pandemi nedeniyle biz göreve geldiğimizden bu yana danışma kurullarımızı toplayamadık. Türkiye genelinde şu anda danışma kurulları başlıyor. Bizim genel merkezimiz farklı bir sistemde çalışıyor. Bizim karnemiz var. Uzun boylu, çirkin diye ayırmıyorlar.          Programlar vs. karnede yer alıyor. Benim bir karnem var Ankara’da. Bunu bilin. Dolayısıyla bana genel merkezde uygulanan karneyi ben de burada ilçede tutmak zorundayım. Biliyorsunuz bölge toplantısı Kocaeli’de yapıldı. O toplantı Kocaeli’de, burada yapılabiliyorsa genel merkezimizin bizden memnuniyetini görebilirsiniz. Biz göreve geldikten sonra genel merkezimizin Kocaeli’ye ilgisi de ortada. Biz iktidar hedefliyoruz Kocaeli’de. Milletvekilliğinde birinci parti olacağız. Belediye başkanlıklarını kazanacağız. Kocaeli’de mutlaka ve mutlaka iktidar olacağız. Genel seçimde de birinci parti olacağız.

BÜYÜKŞEHİR İZMİTLE YARIŞIYOR

Kocaeli yarım kalmış projeler kenti. Gölcük’te devlet hastanesi duruyor. Tepeköy Göleti duruyor. Kentsel dönüşüm duruyor. Başladı, başlayacak… Ha buraya ne yapsak diye fotoğraf koyuyorlar. Teleferik mevzusu var. 2 sene kaldı teleferiği de bize yapacağız bu belli oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi sürekli olarak İzmit Belediyesi ile yarışıyor. Peki hiç bakıyor musunuz diğer 11 ilçe belediyesi ne yapıyor? Hiçbir şey. Eğri oturup, doğru konuşmak lazım. Benim belediyem yine hepsinden çalışkan. Büyükşehir İzmit Belediyesi’yle yarışıyor. Bu kentin çözülemeyen trafik ve çöp sorunları da ortada. Karamürsel’den bir gün yola çıkıp İzmit’e gelmeye çalışalım. Trafiği de siz de görün.

BİZ NASIL BİR AİLEYİZ GÖSTERECEĞİZ

Bizim partimiz çok sesli bir parti. Biz Kartepe’yi görevden aldık ama bir disiplin süreci filan başlatmadık. En demokratik hakkıydı seçime girmek, girdi. Bir düşünün diğer partileri. Zorla görevden indirilenleri düşünün… Biz il yönetimi olarak bir karar verdik. Genel merkezin bize uyguladığı karneyi biz de ilçeye uyguladık. Sonuçta demokratik bir seçim oldu. Görevden aldığımız ilçe başkanımız da yarıştı. Önümüzdeki hafta Tevfik bey, Nilay hanım, Cihan bey ve Murat beyi çağırıyorum. Kartepe’deki aday olan isimlerdi bu saydıklarım. Hep birlikte bir araya geleceğiz ve nasıl bir aile olduğumuzu göstereceğiz. Biz tartışırız, konuşuruz ancak bir aileyiz.

TEMEL OFLUOĞLU’NUN ÜYE YAPILMASI

Kartepe’ye bir kadın elinin değmesi belki kıymetli olacak. Kadın siyasetçilerin sayısının ve yetkisinin artması gerektiğini düşünenlerdenim. Bana düşeni bir il başkanı olarak yapmaya hazırım. Nilay hanım parti emekçimizdi. Cihan Çakır da öyle. Gençlik kollarımızdan yetişmiş, kıymetli bir kardeşimiz. İş hayatı güzel, aile hayatı güzel. Çok kıymetli bir arkadaşımız. Murat arkadaşımız da öyle elbette. Tevfik Mayda’nın görevden alınmasını Temel Ofluoğlu’nun partiye üye yapılmasına bağlamaya çalıştılar. Temel ağabey ile ben de görüşüyorum. Bu konuyla görevden almanın hiçbir alakası yok. Sayın genel başkanım rozet takacak, arkasından ben görevden alacağım böyle bir şey olabilir mi? Ben genel başkanımla birlikte yol yürüyorum. Ona inandım, güvendim. Birlikte yürüyoruz. Kim gelirse gelsin bizim partimizin kapısı sonuna kadar açık.

ÖRGÜTÜ DEĞİL, KENTİ KONUŞALIM

Tabi ki Temel Ofluğu’nun bizden habersiz partiye üye yapılması doğru olmadı. Koordinasyon ve iletişim kadar kıymetli bir şey yok. Olması gereken bizim haberdar edilmemizdi. Ancak olmadı. Fakat görevden almanın bununla hiçbir alakası yok. Bu habersizliğin doğru olmadığını Tevfik bey de zaten kendisiyle görüştüğümde kabul etti. Biz burada örgüt içi konuları konuşmayalım. Vatandaşımız bizim burada kent sorunlarını konuşmamızı istiyor. Biz çok sesli bir partiyiz. Arada bir bu seslerin dışarı çıkması doğal. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri her zaman dinamik olmak, sokakta olmak mecburiyetinde. Biz iktidar istiyoruz. İktidar için bütün örgütlerimizin, sayın genel başkanımızın talimatıdır, yılmadan sahada çalışmaya devam etmelidir.

SGK’YI KİM BATIRDI?

Genel başkanımızla ilgili ‘SGK’yı batırdı’ diyorlar mesela. Bunun doğru olmadığını bizi tanımayanlara anlatmaya çalışıyoruz. Bir toplu iğne bulsalar usulsüz bize saldıracaklar. Ancak yok. Bu SGK son dönemde biliyorsunuz Belsa ile gündemde. Belsa’nın 2016’daki belediye borçlarına karşılık bir kulesi SGK’ya devredildi. Sene 2016. Dolar 2.5 – 3 lira. Sene 2021 17 milyon küsurata satılıyor. İzmit Belediyesi istiyor, Fatma hanım istiyor. Bunu bize verin diyor. 41 adet Vadi İzmit’ten ev vereyim diyor. Ama vermiyorlar. SGK’yı kimin batırdığını, o muamma bedelleri kimin verdiğinin anlatılması lazım.

HUKUKÇULARIMIZ ÇALIŞIYOR

Biliyorsunuz bu Belsa Plaza kulesi 2008 yılında bir firmaya satıldı güya. 44 milyon liraya. 1 milyon 244 bin liralık tahvil vermişti teminat mektubu yerine. Karşılıksız çıkmıştı. İrat kabul edilemedi. Bu bir kamu israfı. Daha sonra 2016 yılında İzmit Belediyesi’nin borcuna karşılık bir çok yer SGK’ya verildi. Burası da verildi. 16 milyon lira değer biçildi bu kuleye. O dönemde de dolar 2.5-3 lira idi. Sene 2021, 17 milyon liraya satılıyor burası. Bu muhammen bedeli hazırlarken, 176 tane bağımsız bölümü bulunan bir yeri… Buna hiç bakmadınız mı arkadaş? 5 sene önceki bedeli belli, şimdiki bedeli belli. Kim almış, almamış orası ayrı bir durum. 5 senede, burada aradaki fark ortada. Bu binanın bedeli 17 milyon lira değil. Hukukçularımız bu konuyla ilgileniyor. Bir formül arıyoruz.

MUHALİF BAŞKANLAR KAHVALTIDA BULUŞACAK

Önümüzdeki hafta il başkanlarımızla bir araya geleceğiz. Bir kahvaltı programı düzenlenecek. Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Zafer Mutlu aradı, davet etti. Kocaeli’nin problemlerini konuşacağız. Türkiye’nin problemlerini konuşacağız. Ya salı ya Çarşamba sabahı olur. Şu anda herkes adalet istiyor ülkede. Herkes inanmış durumda. Bizde Kocaeli’de bunun gereğini yapacağız. Biz zaten Şanbaz ağabeyle (Şanbaz Yıldız) bööyle bir organizasyonu konuşuyorduk. Zafer Mutlu arayınca vesile oldu. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi davetli olacak. Bir araya gelip kentle ilgili konuşacağız.”