Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Harun Yıldızlı’nın ilk soru önergesi bakın ne oldu?

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Özgür Yıldızlı, il başkanlığı ve milletvekili adaylığı süresi boyunca söz verdiği Staj ve Çıraklık Mağdurları için soru önergesi verdi

CHP Kocaeli Milletvekili

28.Dönem Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili olarak TBMM’de görev yapan Harun Özgür Yıldızlı, il başkanlığı ve milletvekili adaylığı süresi boyunca söz verdiği gibi Staj ve Çıraklık Mağdurları için soru önergesi verdi . Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına vermiş olduğu ilk soru önergesinde Staj ve Çıraklık Mağdurlarının taleplerine yer veren Yıldızlı, kendisini ziyaret etmeye gelen Kocaeli Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Başkanı Muhammet Alperen Oruç ve yönetim kurulu üyelerinin yanında önergeyi imzalayarak meclis başkanlığına gönderdi.

Açıklamasında her zaman staj ve çıraklık mağdurlarının yanında olduğunu ve bundan sonra da TBMM çatısı altında bu mağduriyetin giderilmesi için takipçi olacağının sözünü veren Yıldızlı’ya dernek başkanı Oruç ve yöneticiler teşekkür etti.

Yıldızlı, Kocaeli’nin ve Türkiye’nin çözüm bekleyen tüm sorunlarını TBMM’ye taşıyacağının da altını çizdi.

ŞU SORULAR SORULDU

Bu Bağlamda;

  1. Aday çırak, çıraklık ve işletmelerde mesleki eğitim gören öğrencilerin çıraklık, kursiyerlik, ve staj başlangıç tarihlerinin uzun vadeli sigorta kollarında hizmet ve sigorta başlangıcı sayılması yönünde Bakanlığınızca bir çalışmanız var mıdır?
  • Staj başlangıç tarihinin emekliliğe esas yaşlılık sigortasının başlangıcı olarak sayılmamasının önündeki engelleri kaldırmak ve vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek yönünde bir çalışmanız var mıdır?
  • Milyonlarca staj ve çıraklık mağduru vatandaşımızın haklı talepleri noktasında kamuoyunu bilgilendirmeye ve söz konusu mağduriyetleri gidermeye yönelik kapsamlı bir planlama açıklaması yapmayı düşünüyor musunuz?