Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İlhami Şahbaz, AKP’li vekil Mehmet Akif Yılmaz’a ateş püskürdü: 23 yılda topladığınız deprem vergileriyle 23 tane çivi çaktınız mı?

Emek Partisi’nin Yeşil Sol Parti listesinden Kocaeli milletvekili adayı İlhami Şahbaz İzmit Tüysüzler’ de gerçekleştirilen halk toplantısında konuştu. Toplantıya Emek Partisi İl Başkanı Arzu Erkan, HDP İl Başkanı Şehabettin Işık da katıldı.

Emek Partisi’nin Yeşil Sol

Milletvekili adayı İlhami Şahbaz, AKP Kocaeli milletvekili ve yeni dönemde de aday olan Mehmet Akif Yılmaz’ın 6 Şubat’ta yaşanan depreme ilişkin açıklamalarını hatırlatarak “Bir deprem kenti olan Kocaeli’ de hangi önlemlerin alınmasına katkınız oldu? Bir vekil olarak cevaplamanızı istiyoruz, 23 yılda topladığınız deprem vergileriyle 23 tane çivi çaktınız mı?” diye sordu.

AKP’li vekil Mehmet Akif Yılmaz bayram gezisinde 6 Şubat’ta yüzyılın felaketinin yaşandığını belirterek “Bu acıyı Kocaeli olarak en iyi biz anlarız. Çok güçlü bir devletimiz var. Yaraları sarmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Ülke olarak böyle bir acı yaşarken sorumlulukla yolumuza devam etmemiz gerekiyor. Şehirlerimizin tamamını konutuyla, işyeriyle, sanayisiyle, tarihi ve kültürel değerleriyle en küçük bir gerilemeye, en küçük bir ihmale mahal vermeden yeniden ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullanmıştı.

ASFALTA,TALANA,RANTA GÖMMEDİYSENİZ DEPREM VERGİLERİ NEREDE?

Deprem bölgesinde Mehmet Akif Yılmaz’ ın söylediğinin aksine ilk üç gün boyunca insanların enkaz altında beklediğini ifade eden Şahbaz, “14 Mayıs’ta sandığa gittiğimizde 6 Şubat depremi sonrası insanları enkaz altında bekletenlerden de hesap soracağız. AKP’li vekil Mehmet Akif Yılmaz’a soruyorum. 23 yıldır bu ülkede deprem vergisi adı altında 40 milyar dolar toplanmış. Kocaeli’ de dahil bu ülkede deprem için 23 tane çivi çaktınız mı? Kocaeli’de olası bir depremde kaybımızın artmaması için hangi önlemlerin alınmasına öncülük ettiniz? Eğer bu paraları Mehmet Şimşek’in dediği gibi asfalta, talana, ranta gömmediyseniz bu paralar nerede? Biliyoruz ki bu parayla yoksul halka güvenli ücretsiz konutlar sağlamak yerine, başta beşli çete olmak üzere yandaşlarınıza peşkeş çektiniz” diye konuştu.

1 MAYIS’TA TALEPLERİMİZLE ALANDA OLALIM

 14 Mayıs’tan sonra da yapılacak çok şey olduğunu söyleyen Şahbaz “Bu ülkede demokrasiyi tesis etmek, insan haklarını getirmek, emekçilerin haklarını korumak üzere bu ülkeyi yeniden inşa edeceğiz. Bu seçimde kimi tarihin çöplüğüne atacağımızı biliyoruz. Tam da seçim öncesi 1 Mayıs yaklaşıyor, bu ülkenin insanca yaşayabileceğimiz bir ülke olmasını isteyen herkesi talepleriyle alanda olmaya davet ediyorum” dedi.